TANDEM breidt uit!

Onlangs kregen wij het goede nieuws dat onze deelwerking TANDEM binnenkort kan uitbreiden.

TANDEM werd eind 2017 opgericht en bouwt verder op de werking van het vroegere CAP, Centraal Aanmeldpunt Drugs. TANDEM is een team van hulpverleners die gesprekken voeren met gedetineerden met psychische kwetsbaarheid (inclusief maar ook ruimer dan verslavingsproblematiek) in de Vlaamse en Brusselse gevangenissen. Doel van deze gesprekken is om de gedetineerden toe te leiden naar gepaste hulpverlening na detentie.

TANDEM staat voor Toeleiding en Aanmelding Na Detentie En Meer. “Meer” verwijst naar motivationeel werken, empowerment, netwerking en samenwerking. Figuurlijk verwijst de tandem naar de fiets voor twee personen waarbij de cliënt aan het stuur zit en dus de koers en de snelheid bepaalt. De hulpverlener zit achterop en zorgt voor extra kracht en ondersteuning. Hij kan voorstellen doen op basis waarvan de cliënt een bepaalde richting kan inslaan.

Team TANDEM beschikt nu over 3,5 VTE personeel en wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid. Op 17 juli besliste de Vlaamse regering om de subsidie voor TANDEM te verdubbelen, waardoor het team kan uitgebreid worden en de werking nog verder kan worden versterkt. We leggen momenteel de laatste hand aan onze uitbreidingsplannen en toetsen deze nog bij onze stakeholders.


Aanwervingen van nieuwe medewerkers zijn gepland vanaf begin oktober.

Ben of ken jij iemand die geïnteresseerd is om bij TANDEM te werken, volg dan zeker de vacatureberichten via onze website en sociale media.

Geplaatst in Nieuws en getagd met .