T-oetertoe (zomer 2021)

T-oetertoe is “een tijdschrift voor & door mensen met geduld” in & om het Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel.

In de meest recente editie vinden we ook een artikel van de hand van overlegplatform-collega en ombudspersoon Lou Hamdaoui, over het belang van ondersteuning door een vertrouwenspersoon tijdens een opname.

De titel van dit blad verwijst naar de wortels van de naam. In 2014 ontstond in Noorwegen ‘What matters to you’. Andere Europese landen pikten het initiatief intussen ook op. Zorgverleners zetten zich in om ieder jaar op 6 juni – maar hopelijk niet alleen op die ene dag – extra aandacht te besteden aan de kleine dingen die voor een zorgvrager het verschil kunnen maken.

T-oetertoe - zomer 2021Warme en kwaliteitsvolle zorg focust op wat écht belangrijk is voor mensen. Op wat ertoe doet. Daar wil dit blad toe bijdragen, met bemoedigende en inspirerende verhalen en portretten. T-oetertoe dus.

Een tijdschrift voor en door mensen met geduld. Etymologisch gaat het woord ‘patiënt’ terug op het Latijnse ‘patientia’: volharding, geduld. De lezers van T-oetertoe weten wat dat betekent. Het leven heeft van hen (en van hun omgeving) een flinke portie geduld gevraagd. En doet dat misschien nog.

Toetertoe zomer 2021 (PDF, 1.8MB)

Geplaatst in Publicatie en getagd met , , , , , , .