Staten-Generaal van de Geestelijke Gezondheidszorg: 20 maart 2021

Binnenkort verzamelt de brede sector van de geestelijke gezondheidszorg zich opnieuw voor een 2de Staten-Generaal.

“De Staten-Generaal van de Geestelijke Gezondheidszorg is een sectorbreed platform, bestaande uit professionals, beroepsfederaties, zorgorganisaties, ervaringsdeskundigen, familieleden en sympathisanten die ijveren voor een betere geestelijke gezondheidszorg. Vertrekpunt daarbij is niet een bepaalde groep professionals of (soort) zorgorganisatie, maar het welzijn van de zorggebruiker. Zie hier voor alle achtergrond en steunende organisaties.

“Ons noodprogramma, dat voortvloeide uit de eerste Staten-Generaal (maart 2019), en ons masterprogramma, dat tot stand kwam in het begin van de Corona-crisis, werden intussen aan diverse beleidsmakers gepresenteerd. We zijn ervan overtuigd dat onze initiatieven ertoe hebben bijgedragen dat geestelijke gezondheid(szorg) vandaag de dag hoger op de politieke agenda staat dan ooit tevoren.

“In de tweede Staten-Generaal brengen we (online) verslag uit aan de bredere sector over onze werkzaamheden – het volledige programma vindt u hier. We stellen voor om verder te werken op het ingeslagen pad, en verdiepend te werken door meer in te zoomen op de zorg voor kinderen en jongeren en de betrokkenheid van de context. Ten slotte leggen we onze opmerkingen voor aan de bevoegde ministers, resp. minister Frank Vandenbroucke en minister Wouter Beke. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Dirk Draulans en Guy Tegenbos.

“Deelname aan de Staten-Generaal is gratis; de inschrijvingen voor de editie 2021 zijn geopend. U kan zich eventueel ook aanmelden voor de nieuwsbrief.”

Geplaatst in Aankondiging, Evenement en getagd met , , , .