30 mei 2021: Slotdag Te Gek Roes(t)

Op zondag 30 mei 2021 sluiten we de Te Gek!? Roes(t)-campagne af en jij kan daar bij zijn!

Van 10 tot 12 uur kan je het panelgesprek ‘(Z)onder Invloed’ én de laatste aflevering van de podcastreeks ‘Iedereen Potentieel Verslaafd’ via livestream volgen.

Of je kan een interactieve Te Gekke Wandeling met bezoek aan het Museum Dr. Guislain beleven. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om aan beide activiteiten deel te nemen.


Panelgesprek ‘(Z)onder Invloed?’ & videopodcast ‘Iedereen Potentieel Verslaafd?

Op zondag 30 mei 2021 kan je van 10 tot 12 uur het panelgesprek ‘(Z)onder Invloed?’ én de laatste aflevering van de podcastreeks ‘Iedereen Potentieel Verslaafd?’ via livestream volgen.

Wanneer het over alcohol- of andere drugproblemen gaat, mag nooit vergeten worden dat daar meestal ook een veelvoud aan geliefden bij betrokken zijn die er mee onder lijden. Omdat De Druglijn dit in haar contacten dagelijks ervaart, organiseert ze onder de naam ‘(Z)onder Invloed?’ tweejaarlijks een initiatief om hen de aandacht te geven die ze verdienen.

In het panelgesprek ‘(Z)onder Invloed?’ gaat journaliste Annemie Nijs in gesprek met naastbetrokkenen van mensen met drank-, drug-, medicatie- of gokproblemen. Deelname is telkens gratis en anonimiteit wordt gegarandeerd.

Van 11u tot 12u kan je de laatste aflevering van de podcastreeks ‘Iedereen Potentieel Verslaafd?’ door Lore Abrahams volgen met actrice Els Dottermans over alcoholgebruik.

Schrijf je hier in voor de livestream!


Wandel de interactieve Te Gek!? Roes(t) wandeling mee!

Op zondag 30 mei 2021 vertrekt een interactieve Te Gekke Roes(t)-wandeling(1, 6, 10 of 15 km) vanuit het Museum Dr.Guislain. Wandel mee en ontdek interessante inhoud over alcohol-, drug- en gokproblemen in de vorm van podcasts, videoclips en webinars.
Combineer de wandeling met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Tussen ons. Over leven met een verslaving’ van Lieve Blancquaert en productiehuis De chinezen en de nieuwe tentoonstelling ‘Altered States’ van Joachim Koester.

Combiticket:

  • € 4: ticket wandeling (1, 6, 10 of 15 km) (inclusief verzekering Wandelsport Vlaanderen), tentoonstelling Museum Dr.Guislain en tentoonstelling ‘Tussen Ons’
  • € 8: ticket wandeling (1, 6, 10 of 15 km) (inclusief verzekering Wandelsport Vlaanderen) + podcast + toegang tot alle tentoonstellingen in het Museum Dr. Guislain, waaronder de 2e Te Gek!? Roes(t)-expo van Joachim Koester

! Inschrijven is noodzakelijk. Reserveer tijdig je tijdslot via de site van het Museum Dr.Guislain !


Kijk op zondag 30 mei om 21 uur naar ‘Tussen Ons’ op Canvas en VRT Nu. 

In deze documentaire van Sam Geyskens, Vincent Everaerts en Lander Haverals getuigen ouders en kinderen  over hoe een verslaving tussen hen in staat. ‘Tussen ons’ vertelt het aangrijpende verhaal van drie ouder-kind duo’s die verbonden zijn door eenzelfde strijd om hun geliefde zoon, dochter, moeder of vader te blijven steunen. Maar hoe onvoorwaardelijk is de liefde wanneer een verslaving lonkt? Telkens opnieuw een strijd tussen liefde en verslaving. Deze documentaire is een productie van De chinezen, Te Gek!? en VAD.


Deze jaarcampagne van Te Gek!? in samenwerking met VAD/De Druglijn, Museum Dr. Guislain en unik-id probeert de kennis over alcohol-, drug- en gokproblemen bij de Vlaamse bevolking te vergroten en inzicht te geven in de complexiteit ervan via tal van activiteiten. Om zo deze problemen bespreekbaar te maken en stigmatisering tegen te gaan.

Geplaatst in Aankondiging, Evenement en getagd met , , , .