Oproep: Samen Veerkrachtig!

Zet mee in op veerkracht tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid!

Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet door het coronavirus. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. En dat kan ons psychisch welzijn ernstig schaden. Zeker in combinatie met de gevolgen van bepaalde maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan sociale isolatie, moeilijk toegankelijke hulp, het wegvallen van hobby’s en activiteiten, de onzekerheid over het werk. Het coronavirus bedreigt niet alleen onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op ons geestelijk welbevinden. De beste remedie tegen al die onzekerheid? Een flinke portie veerkracht!

Van 1 tot 10 oktober zetten we tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid het belang van veerkracht in de verf. Veerkracht leert ons omgaan met stress, belangrijke gebeurtenissen maar ook met tegenslag in het leven.


‘Veerkracht is meer dan ooit nodig en dat is precies waar we willen op inzetten. Veerkracht is positief, het zorgt ervoor dat je mentaal sterker staat en beter om kan met de dagelijkse stress en emoties die op ons afkomen. Zo kan veerkracht je beschermen tegen psychische problemen. Geestelijk gezond zijn belangt iedereen aan.’


Het thema van de 10-daagse is dit jaar opnieuw ‘Samen Veerkrachtig’: Zorg voor elkaar, zorg voor veerkracht. Dit jaar staan (online) ontmoeting en verbinding centraal. Sociale cohesie en contacten met mensen zijn essentieel voor een goede geestelijke gezondheid. Steun van anderen is één van de belangrijkste hulpbronnen wanneer onze veerkracht in het gedrang komt. En laat het nu net veerkracht zijn wat we dit jaar door het coronavirus meer dan ooit nodig hebben.

We nodigen dan ook iedereen uit om tijdens de 10-daagse een kleine of grote actie te organiseren voor inwoners, bezoekers, werknemers, leerlingen … om de sociale cohesie en de bijhorende veerkracht in de kijker te zetten.

Wij bezorgen jullie een handige inspiratiegids, 100% coronaproof.

Zo maken we er samen opnieuw een mooie én veilige editie van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid van!

Geïnteresseerd? Meer informatie vind je op samenveerkrachtig.be!

Geplaatst in Aankondiging, Actualiteit, Evenement en getagd met , , .