Online reeks – “Wie vraagt de mantelzorger hoe het met hem/haar gaat?”

Wanneer je chronisch ziek of zorgbehoevend bent, is contact met anderen niet altijd niet zo vanzelfsprekend meer. Door verschillende factoren verwateren je sociale contacten en ben je steeds vaker alleen. Gevoelens van eenzaamheid zijn dan vaak niet zo ver af. En dat kan bijzonder zwaar zijn.

Als je sociale isolatie ervaart kan je stappen zetten om meer tijd door te brengen met anderen. Deze coronatijden maken deze stap er natuurlijk niet makkelijker op, maar daarom is Samana er om je te helpen.

Samen met Radio 2 gaat Samana in het kader van de Warmste Week op zoek naar ‘Warme luisteraars’Een vrijwilliger uit jouw regio, die met plezier tijd maakt om naar jouw verhaal te luisteren. Voor een eenmalig goed gesprek van mens tot mens, of af en toe een telefoontje om te horen hoe het met je gaat.

Wil jij ook gebeld worden? Laat het ons weten.

Ben je thuisgebonden door je ziekte of zorgbehoefte? Heb je nood aan een luisterend oor? En zit je er bovendien niet mee in dat de persoon aan de andere kant van de lijn een wildvreemde is die iets wil betekenen voor anderen? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.

Het is een grote stap in het onbekende. Dat beseffen we maar al te goed. Maar we begeleiden je doorheen het proces. Je telefoonnummer wordt alleen aan de vrijwilliger doorgegeven die we aan jou matchen. Wil je nog een stap verder gaan? Schrijf je dan zelf in als vrijwilliger. Want ook jij kan iets voor iemand anders betekenen.

Heb je alvast nog vragen? Je kan ons bereiken via dewarmsteweek@samana.be of op het nummer 02 246 27 35.


BIJLAGE: Flyer Getuigenissen (PDF)


Inschrijvingslinks:

Geplaatst in In de media en getagd met , , , , .