Medewerkers Mobiel Crisisteam PANGG 0-18

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Andante zoekt verschillende medewerkers voor het mobiele crisisteam van het netwerk PANGG 0-18 met zowel contracten voor onbepaalde duur als bepaalde duur (1 jaar) – 28,5 tot 38u/week

Wie zijn we?

Andante is één van de 20 Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg in Vlaanderen. We zijn specialisten in preventie, vroegdetectie en ambulante behandeling van ernstige psychische problemen.

We zijn een dynamische organisatie die haar aanbod steeds vernieuwt in functie van de noden van de maatschappij, onze cliënten en onze collega’s. Opleiding en vorming zorgen ervoor dat we kwalitatieve zorg kunnen bieden.

We willen een weerspiegeling zijn van de stad en regio waarin we werken. Daarom maken onze collega’s deel uit van een divers publiek en werven we aan op basis van competentie en talent, ongeacht leeftijd, geslacht, origine of handicap.

PANGG 0-18 is het samenwerkingsverband geestelijke gezondheid kinderen & jongeren in de provincie Antwerpen. Onze overtuiging is dat ieder kind of jongere met zijn/haar context recht heeft op een toegankelijke en kwaliteitsvolle geestelijke gezondheidszorg op maat.

Het mobiel crisis team biedt mobiele crisiszorg voor alle kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar in de provincie Antwerpen die zich in een crisissituatie bevinden én waarbij er sprake is van (een vermoeden van) een geestelijke gezondheidsproblematiek. Ons team is multidisciplinair samengesteld. We zijn een mobiel team, wat betekent dat we op locatie gaan.

Heb je zin om hieraan mee te werken?

Ben jij op zoek naar een zinvolle job met uitdaging? Wil jij psychisch kwetsbare mensen bijstaan en krachtiger maken? Neem je graag verantwoordelijkheden op? Dan vormen wij een goede match! Want wij zijn op zoek naar een enthousiaste en flexibele collega die openstaat voor een divers takenpakket in het mobiele crisisteam van het netwerk PANGG 0-18:

 • Je werkt in het mobiele crisisteam van het netwerk PANGG 0-18 in Antwerpen.
 • Je gaat op huisbezoek bij kinderen en jongeren die in een acute crisissituatie verkeren, waarbij er een vermoeden is van een psychische of psychiatrische problematiek.
 • Je maakt zelfstandig een juiste inschatting van de ernst van de situatie, stabiliseert de crisis, zet een kortdurende behandeling uit en coördineert de hulpverlening.
 • Je werkt oplossings-, kracht- en actiegericht, met inclusie van de formele en informele
  netwerken van kind/jongere en hun context.
 • Je werkt samen met collega’s van het multidisciplinaire netwerkteam (provinciaal), alle partners van PANGG 0-18, het CrisisMeldPunt -18 en de netwerkpsychiater(s).

Ben jij de collega die we zoeken? Dan…

 • heb je een master- of bachelordiploma in een psychologische, pedagogische, sociale of paramedische richting;
 • heb je een goede kennis van psychische en psychiatrische problematieken bij kinderen en jongeren, hun aanpak en behandeling;
 • kan je werken met zowel jonge kinderen als adolescenten;
 • heb je affiniteit met crisiszorg en kan je besluitvaardig en oplossingsgericht handelen in
  crisissituaties en moeilijke gezinscontexten;
 • ben je stressbestendig;
 • heb je enkele jaren ervaring in de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren of in een gelijkaardige outreachende ervaring;
 • kan je zelfstandig werken en neem je initiatief binnen een multidisciplinaire en intersectorale
  teamcontext;
 • heb je een eigen wagen, die heb je nodig voor mobiele activiteiten;
 • ben je bereid om je actief bij te scholen en (indien wenselijk) bijkomende opleiding te volgen.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een voltijds bediendecontract voor onbepaalde of bepaalde duur (28,5 tot 38u/week) bij het mobiel crisisteam PANGG 0-18, Cornelius Schutstraat 28 te Deurne.
 • Verloning volgens barema 1.55 (bachelor) of 1.80 (master) van de Vlaamse Gemeenschap.
 • Verplaatsingskosten outreaching volgens de officiële tarieven.
 • Een boeiende en ondersteunende werkomgeving waarin waarden als empowerment, kwaliteit en flexibiliteit een belangrijke rol spelen en arbeidsvoorwaarden die een evenwicht tussen werk en privé ondersteunen

Zie je dit helemaal zitten?

Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae voor 25 oktober 2021 naar Stefanie Steeman, teamcoördinator (stefanie.steeman@andante.be). Voor meer informatie kan je ook bij haar terecht (0470 48 04 37).

Als we jouw kandidatuur weerhouden, nodigen we je uit voor een inhoudelijke proef (casus) op 4 op 17 november vanaf 13. Gelieve bij sollicitatie deze momenten vrij te houden.


Vacature mobiele crisis sept2021 (PDF)

Meer info over de werking van Pangg 0-18 op www.pangg0-18.be.

Geplaatst in Vacature: Antwerpen en getagd met , , , , , , .