Forensische Leerlijn – Online leerplatform voor het forensische werkveld

De Forensische Leerlijn is een gratis online leeromgeving speciaal ontwikkeld voor en door het forensische werkveld.

 

Er zijn 31 e-learning modules ontwikkeld die deskundigheidsbevordering bieden op gebied van kennis en vaardigheden. De leerlijn is opgedeeld in 6 thema overstijgende modules; 3 overkoepelde en 3 specifieke modules en 25 modules die vallen binnen een bepaald thema.

Het doel van de Forensische Leerlijn is deskundigheidsbevordering en de ontwikkeling van vakmanschap van professionals die werkzaam zijn in het forensische zorgveld.

De Forensische Leerlijn bestaat uit een samenhangend geheel van e-learning modules, ontwikkeld voor en door het forensische zorgveld. De leerlijn helpt instellingen en professionals om op laagdrempelige wijze te werken aan deskundigheidsbevordering, door middel van een breed aanbod van e-learning modules. Werken in de forensische zorg vraagt namelijk veel van de professionals. Zij moeten beschikken over een breed scala van specialistische kennis, vaardigheden en attitudes en deze kennis onderhouden.

De Forensische Leerlijn bevat momenteel 31 modules, welke zijn samengesteld door experts en professionals uit verschillende forensische vakgebieden. Ze zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten en actuele ontwikkelingen. De modules kunnen een goede voorbereiding of aanvulling vormen in combinatie met deskundigheidsbevordering die geboden wordt door de eigen instelling.

In de Forensische Leerlijn krijgen beginnende én ervaren medewerkers in de forensische zorg kosteloos specialistische scholing aangeboden. Er zijn overstijgende modules gemaakt en modules onderverdeeld in de volgende thema’s:

  1. Forensisch werk- en leefklimaat
  2. Psychopathologie en delictrisico
  3. Risicotaxatie en -management
  4. Ketensamenwerking
  5. Wet- en regelgeving

Omdat het online modules zijn kunnen professionals in hun eigen tijd en verdiepingsniveau hun persoonlijke leerpad samenstellen en zo zelf werken aan vakmanschap en professionaliteit. Dit draagt bij aan een zo effectief mogelijke behandeling van patiënten, het vergroten van veiligheid binnen de instellingen en een veilige samenleving.

De leerproducten van de Forensische Leerlijn worden kosteloos aangeboden via het online leerplatform (portaal) van GGZ Ecademy. Hieronder staat uitgelegd hoe je kunt inloggen.

 

Account aanmaken

Om in te loggen heb je een account nodig van GGZ Ecademy. Dit kan op twee manieren:

  • Een persoonlijk account: de modules van de leerlijn zijn kosteloos te volgen. Je maakt een account aan met jouw (privé) emailadres. Jouw organisatie heeft geen inzage in  welke modules je volgt en gehaald hebt. Bij het behalen van een module krijg je het certificaat persoonlijk toegestuurd. Je kunt er zelf voor kiezen om dit door te sturen naar je werkgever.
  • De organisatie wordt lid van GGZ Ecademy: aan een lidmaatschap zijn kosten verbonden. Medewerkers krijgen toegang tot de Forensische Leerlijn via het eigen online leerplatform van de organisatie.  Naast de modules van de forensische leerlijn hebben medewerkers toegang tot de andere leerproducten van GGZ Ecademy. De organisatie ontvangt jaarlijks een overzicht welke modules door medewerkers gevolgd zijn.
    Kijk voor meer informatie op de website van GGZ Ecademy. Bekijk hier het overzicht van alle organisaties en onderwijsinstellingen die lid zijn van GGZ Ecademy. Vraag binnen jouw organisatie naar meer informatie.
Geplaatst in Aankondiging.