Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus “Ethiek in de Dementiezorg”

1 december, 2020 - 4 december, 2020

Van 1 tot 4 december 2020 organiseert het Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht van de KU Leuven de 6de editie van de Cursus Ethiek in de Dementiezorg. De cursus is interdisciplinair en werkt vanuit de filosofie, de geneeskunde, de verpleegkunde, de gerontologie en de klinische ethiek.

Tijdens de cursus zullen experten uit binnen- en buitenland lezingen geven over verschillende ethische topics binnen de zorg voor personen met dementie, zoals bijvoorbeeld: omgaan met kwetsbaarheid en waardigheid van patiënten, familieleden en hulpverleners, maatschappelijke denkbeelden over dementie, vroegtijdige zorgplanning, vroege diagnose van dementie, euthanasie, seksualiteit en intimiteit, gebruik van robots en ICT, ethisch overleg op team- en instellingsniveau. Er is veel tijd voor discussie voorzien.

De voertaal is Engels.

De cursus richt zich tot deelnemers met diverse professionele achtergronden zoals artsen (geriaters, psychiaters, huisartsen, …), verpleegkundigen, gerontologen, psychologen, paramedici, pastores, maatschappelijk werkers, ethici en juristen, managers en bestuurders van zorginstellingen.


Voor meer informatie en aanmelding kan u terecht op www.cbmer.be.
U kan ook mailen naar Chris.Gastmans@kuleuven.be.

Gegevens

Begin:
1 december, 2020
Einde:
4 december, 2020
Evenement Categorie:
https://gbiomed.kuleuven.be/english/research/50000687/50000697/education-1/Summer_Course

Organisator

CBMER
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Park Inn by Radisson Leuven Hotel
Martelarenlaan 36
Leuven, 3010 Belgium
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie