Aankondiging werking 0-6 jarigen CGG VBO regio Hageland

CGG Vlaams-Brabant Oost stelt jullie graag hun werking voor 0-6 jarigen uit regio Hageland voor.

 

Deze werking heeft tot doel ouders te ondersteunen in hun onzekerheden met betrekking de opvoeding van hun jonge kind en hen te helpen om de stress en moeilijkheden die zij ervaren in relatie met hun kind beter te begrijpen.

 

Deze stress kan veroorzaakt worden door vroegere ervaringen van ouders en/of door bepaalde factoren bij de baby, die de ontwikkeling bemoeilijken. Samen met de ouders en hun kindje willen we nadenken over wat het gedrag van hun kleintje betekent en zoeken we hoe ze het best kunnen omgaan met de specifieke eigenschappen en moeilijkheden van hun kind.

 

Voor wie? ° Baby’s, peuters, kleuters met ontwikkelingsmoeilijkheden, zoals slaapmoeilijkheden, voedingsmoeilijkheden, driftbuien, huilbuien, separatiemoeilijkheden, regulatiemoeilijkheden, gedragsproblemen, …. .

° Ouders die zich heel onzeker en angstig voelen tijdens de zwangerschap of na de geboorte.

 

Hoe?  Oudertherapie, ouder-kindtherapie , belevingsonderzoek en speltherapie (voor kleuters). Door middel van grondige observatie bekrachtigen we de positieve interacties. Ook proberen we via therapeutische interventies de negatieve gevoelens en gevoeligheden uit het verleden bespreekbaar te maken. In de begeleiding houden we een drieledige focus met name op de ouder, op het kind en op de relatie tussen ouder- en kind.

 

Waar?  CGG VBO vestiging Aarschot, Amerstraat 19 voor 0-6 jarigen uit heel het Hageland. Voor gezinnen woonachtig binnen de driehoek Diest-Aarschot-Tienen is er in het eerste levensjaar ook de mogelijkheid tot outreachend werken via huisbezoeken.

 

Kostprijs?  Minimale bijdrage van 11 of 4 euro rekening houdend met de financiële mogelijkheden van de cliënt. Het eerste gesprek op verwijzing is gratis.

 

Aanmelden? Telefonisch of per mail. 016/852300,  Odile.vandewoestijne@cgg-vbo.be  Aarzel niet om contact op te nemen wanneer u een vraag heeft over deze werking.

 

Een folder volgt nog.

Geplaatst in Aankondiging.