Te Gek!? — Nieuwe Te Gekke scholen-ambassadeur Luka Cruysberghs en livestream voor jongeren

Te Gek!? wil geestelijke gezondheid bespreekbaar maken bij jongeren. Zo wordt zangeres Luka Cruysberghs (20) de nieuwe ambassadrice van de Te Gek!? scholencampagne. Ketnet- en Studio Brussel-gezicht Gloria Monserez (20) gaat tijdens een Te Gekke livestream in gesprek met psychiater Peter Adriaenssens, Te Gek!? – meter Selah Sue en (ervarings)deskundigen waarbij jongeren meer te weten komen over thema’s als depressie, angst en eenzaamheid.

Vanaf vandaag kunnen scholen zich inschrijven voor de wedstrijd “Wie wordt de Te Gekke school ‘21 – ‘22!?” . De school die geestelijke gezondheid extra onder de aandacht brengt bij de leerlingen maakt kans op een exclusief intiem concert van de nieuwe Te Gek!?-ambassadeur Luka Cruysberghs in september 2022. Luka werd in 2017 bekend door het VTM-programma “The Voice Van Vlaanderen” waar ze als winnaar uit de bus kwam en later als de nieuwe zangeres van de Belgische groep Hooverphonic. Eind vorig jaar moest ze noodgedwongen afscheid nemen van de band en ging ze alleen verder. Onlangs bracht ze haar eerste solosingle “Not Too Late” uit. Scholen kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd via de website van Te Gek!?

Daarnaast kunnen jongeren zich ook inschrijven voor de livestream ‘Jong en Te Gek!?’ op donderdag 23 september om 19u30. Gloria Monserez spreekt met Wout Ballaux (14), Hanne Evenepoel (28) en zangeres Selah sue over hun psychische kwetsbaarheid. Psychiater Peter Adriaenssens zorgt voor extra duiding en uitleg. Bovendien kunnen jongeren tijdens het panelgesprek ook een vraag stellen via de live chat, die bemand zal worden door medewerkers van de vrijwilligerswerking Awel en Te Gek!?. Wie zelf met een vraag zit, zal dus snel ondersteund worden.

Als één van de gezichten van De Warmste Week 2021, met als thema “Kunnen zijn wie je bent”, zet Gloria zich met plezier in voor het thema geestelijke gezondheid. De jongste telg op de affiche, Wout Ballaux, is amper 14 en maakte een kortfilm over eenzaamheid. Ook het onderwerp angststoornissen komt uitgebreid aan bod dankzij Hanne Evenepoel. Zij is ervaringswerker bij Psychiatrisch Centrum Ariadne in Lede en geeft daarnaast ook workshops voor jongeren over geestelijke gezondheid, onder andere bij Villa Homaar in Wetteren. Te Gek!?-meter en zangeres Selah Sue zal niet alleen haar ervaringen met depressie delen. Om de livestream in schoonheid af te sluiten brengt de Leuvense zangeres haar muzikanten mee voor een spetterend mini-concert. Dit alles zal doorgaan op donderdag 23 september vanaf 19u30. Inschrijven is gratis, maar wel verplicht via www.tegek.be.

Deze livestream kadert ook in de nieuwe Te Gek!? – jaarcampagne over depressie, genaamd Wellicht en in de jaarlijkse 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid – Samen Veerkrachtig die dit jaar de focus op ontmoeting en sociale verbondenheid legt met het centrale ‘Neem plaats op onze bank’.


Te Gek!? ijvert voor een geestelijk gezond Vlaanderen waar mensen met een psychische kwetsbaarheid, zonder stigma of discriminatie, volop kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. Daarnaast maakt Te gek geestelijke gezondheid bespreekbaar bij het grote publiek. Te Gek!? zet ook in op een humane geestelijke gezondheidszorg met tal van uitgerolde activiteiten en nieuwe initiatieven. Denk hierbij aan het ontwikkelen van methodieken en praktijkondersteuning, kwartiermaken, buddywerking, herstelacademie, herstelplatform, Open Dialogue, De ZorgSamen, het organiseren van congressen,… Voor Te Gek!? is geestelijke gezondheid een hoofdzaak.

www.tegek.be

Geplaatst in Persbericht en getagd met , , , , , , .