Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: Schoolweigering: tussen onbegrip en onvermogen

24 november, 2020 om 09:00 - 11:00

Ten gelegenheid van 5 jaar RADAR zet Crosslink verschillende thema’s in de verf die belangrijk zijn in de zorg voor kinderen en jongeren. We organiseren daarom 6 webinars of digitale workshops omtrent uiteenlopende thema’s, die gegeven worden door een spreker met expertise in het relevante thema.

Webinar: Schoolweigering: tussen onbegrip en onvermogen

Deze online lezing benadert ‘Schoolweigering’, een vorm van schoolafwezigheden, op de grens van onderwijs en hulpverlening. Wat is schoolweigering en wat is het niet? Is dit een fenomeen van deze tijd? Wat zijn signalen van schoolweigering en hoe kan ik het herkennen? In het tweede deel gaan we in op wat een hulpverlener kan doen in dergelijke situaties.

Sprekers: Gino Ameye, zorgmanager bij Karus, heeft 20 jaar gewerkt als therapeutisch verantwoordelijke van De Kaap en is al decennia lang aan de slag met schoolweigering. Hij was mede verantwoordelijk voor de opstart van dagbehandeling voor schoolweigering in de Kaap. Gino werkte van 2017-2019 samen met Griet De Nys als onderzoeker aan het project ‘Angst voor de schoolpoort’ van HOGENT: een kwalitatief onderzoek over schoolweigering dat liep van 2017 t.e.m. 2019.

Kostprijs: gratis

Praktisch:

De webinars en digitale workshops zullen doorgaan via het programma Zoom. Hiervoor is geen specifieke software of voorkennis vereist is; iedereen die zich inschreef kan gewoon via een internet-browser deelnemen. Voor bepaalde onderdelen kan een smartphone met toegang tot internet nuttig zijn.

De link met paswoord naar de juiste zoom-sessie wordt na inschrijving en ten laatste 1 week op voorhand bezorgd op het e-mailadres die je in je inschrijving meegeeft.

Inschrijven:

Inschrijven kan tot en met 18 november 2020 of tot volzet.

Om in te schrijven, zie deze link.

Vragen?

louise.drieghe@overlegplatformgg.be

 

 

 

Gegevens

Datum:
24 november, 2020
Tijd:
09:00 - 11:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,