Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Digitale workshop: Gender en seksuele diversiteit binnen de jeugdhulpverlening

25 november, 2020 om 09:00 - 11:00

10€

Ten gelegenheid van 5 jaar RADAR zet Crosslink verschillende thema’s in de verf die belangrijk zijn in de zorg voor kinderen en jongeren. We organiseren daarom 6 webinars of digitale workshops omtrent uiteenlopende thema’s, die gegeven worden door een spreker met expertise in het relevante thema.

Digitale workshop: Gender en seksuele diversiteit binnen de jeugdhulpverlening

Gender en seksuele diversiteit, het is een thema dat vaak weinig zichtbaar is. Maar toch leeft het bij heel wat jongeren en volwassenen en kan het een impact hebben op de hulpverlening. Welke specifieke behoeften kunnen LGBTI personen hebben? Hoe kan je werken aan een LGBTI inclusief klimaat? Welke onbewuste vooroordelen hebben we tegenover LGBTI+-personen? Welke invloed kunnen ze hebben? Hoe kunnen we vooroordelen bij onszelf en bij anderen herkennen? Hoe spelen we hier binnen de jeugdhulpverlening op in? Doorheen deze workshop gaan wij samen met jullie actief aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen.

Spreker: Kaj Poelman werkt als beleids- en vormingsmedewerker gender/seksuele diversiteit bij KliQ. Hij geeft train-the-trainer sessies aan professionals in de sociale sector en onderwijs sector. Daarnaast begeleidt hij scholen in de vorm van trajecten om het samenleven op scholen te versterken, dit vanuit een gender- en diversiteitsbewust kader.

Kostprijs: €10

Praktisch:

De webinars en digitale workshops zullen doorgaan via het programma Zoom. Hiervoor is geen specifieke software of voorkennis vereist is; iedereen die zich inschreef kan gewoon via een internet-browser deelnemen. Voor bepaalde onderdelen kan een smartphone met toegang tot internet nuttig zijn.

De link met paswoord naar de juiste zoom-sessie wordt na inschrijving en ten laatste 1 week op voorhand bezorgd op het e-mailadres die je in je inschrijving meegeeft.

Inschrijven:

Inschrijven kan tot en met 18 november 2020 of tot volzet.

Voor de digitale workshops is de inschrijving pas geslaagd na betaling.

Om in te schrijven, zie deze link.

Vragen?

louise.drieghe@overlegplatformgg.be

 

 

 

Gegevens

Datum:
25 november, 2020
Tijd:
09:00 - 11:00
Kosten:
10€
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,