Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ouderenmis(be)handeling

16 november om 09:00 - 16:00

50€

Webinar 1 Ouderenmis(be)handeling: inleiding – 16 november 2021 – voormiddag
Tijdens de voormiddag geven we een inleiding op het thema “ouderenmis(be)handeling: wat is het, hoe vaak komt het voor, welke vormen geweld zijn er, wat zijn risicofactoren, enz.? Maar ook: hoe kan je al professional aan de slag met de signalen, hoe pak je het aan, waar kan of moet je op letten, welke tools kan je gebruiken, enz.? Deze webinar kan je apart volgen, maar het legt ook de basis voor de webinar in de namiddag. Deelname per dagdeel kost €50/deelnemer, deelname aan beide webinars kost €100/deelnemer.

Praktisch
Datum: 16 november 2021
Duur: 9u – 12u30
Voor wie: studenten en professionals zoals: sociaal werkers, psychologen, huisartsen, thuisverpleegkundigen, zorgkundigen, enz.
Spreker: Lily De Clercq, stafmedewerker VLOCO – Marc Koninckx, geriatrisch verpleegkundige en OMB-expert
Kostprijs: € 50/dagdeel/deelnemer inclusief e-book “Ouderenmis(be)handeling: praat erover!” (Politeia, 2019)
storting van de deelnameprijs op rekening BE16 0688 9752 6374 op naam van CAW Oost-Vlaanderen met vermelding van ‘naam deelnemer – webinar VLOCO’

Webinar 2 Ouderenmis(be)handeling: verdieping – 16 november 2021- namiddag

‘s Middags gaan we dieper in op het thema “Geheimhoudingsplicht bij ouderenmis(be)handeling”. Spreker is Nele Desmet, juriste van tZitemzo. Haar uiteenzetting zoomt in op de inhoud van geheimhoudingsplichten zoals de discretieplicht en het (medisch) beroepsgeheim. Welke uitzonderingen maken het mogelijk om vertrouwelijke info van (onbekwame) patiënten en cliënten te delen met derden? Er wordt stilgestaan bij de noodtoestand, de meldingsplicht, de uitwisseling van vertrouwelijke informatie in het kader van het gedeeld beroepsgeheime, enz.

Deze webinar kan je apart volgen van de webinar in de voormiddag (inleiding OMB) indien je reeds vertrouwd bent met de definitie van ouderenmis(be)handeling, prevalentie, risicofactoren enz. Deelname per webinar kost €50/deelnemer, deelname aan beide webinars kost €100/deelnemer.

Praktisch
Datum:              16 november 2021
Duur:                 13u – 16u
Voor wie:            studenten en professionals zoals: sociaal werkers, psychologen, huisartsen, thuisverpleegkundigen, zorgkundigen, enz.
Spreker:             Nele Desmet, juriste tZitemzo
Kostprijs:            € 50/dagdeel/deelnemer inclusief e-book “Ouderenmis(be)handeling: praat erover!” (Politeia, 2019)
  storting van de deelnameprijs op rekening BE16 0688 9752 6374 op naam van CAW Oost-Vlaanderen met vermelding van ‘naam deelnemer – webinar VLOCO’

Klik hier voor meer info en om in te schrijven!

Gegevens

Datum:
16 november
Tijd:
09:00 - 16:00
Kosten:
50€
Evenement Categorie:
http://www.ouderenmisbehandeling.be/VLOCO/Event.aspx?date=16/11/2021

Locatie

Online

Organisator

Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling