Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Intersectorale intervisiereeks Infants

16 november om 09:00 - 12:00

Infants

Infants (kinderen van -9maand tot 3 jaar, bij uitbreiding t.e.m. 5 jaar) ontwikkelen zich zeer snel in interactie met hun ouders en ruimere omgeving. Aandacht voor het psychisch welzijn van de allerkleinsten is minstens even belangrijk als zorg voor de lichamelijke ontwikkeling.

Voor wie

Professionelen uit verschillende sectoren die:

  • werken met jonge kinderen (-9m tot 3j met uitbreiding 5j) en/of hun context
  • aan de hand van eigen casussen ervaringen, inzichten en kennis
    willen uitwisselen
  • hun netwerk willen versterken binnen de regio
  • hun expertise rond jonge kinderen willen uitbreiden

Praktisch

Om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om aan deze intervisie deel te nemen, en de intersectorale spreiding te garanderen wordt er slechts 1 persoon per organisatie toegelaten.

Bij inschrijving engageer je je ertoe om de drie intervisiemomenten van jouw gekozen regio bij te wonen en casusmateriaal (op voorhand) in te brengen.

Inschrijven is gratis via onderstaande link.

Regionale intervisiereeksen

We kiezen ervoor de intervisie regionaal te laten plaatsvinden, zo leer je ook andere diensten in de regio kennen om hopelijk beter en meer samen te werken.

Het is interessants om aan te sluiten bij een locatie in jouw buurt maar is geen vereiste.

Eénmalig sluit op elke intervisiereeks iemand aan van RADAR Connect 0 – 4 en OTA vzw.

RADAR Connect 0 – 4 biedt ondersteuning aan professionelen die in contact komen met gezinnen met jonge kinderen waar een niet-pluis gevoel opduikt.
OTA vzw werpt vanuit cultuursensitief perspectief hun licht op de gebrachte casussen met een migratieachtergrond of interculturaliteit.

Hieronder zie je per locatie de data waarop de 3 intervisievoormiddagen in dezelfde groep doorgaan, alsook wat achtergrond rond de intervisor die deze reeks leidt. Ongeacht de specifieke expertise van de intervisoren, zijn ze allemaal vertrouwd in het werken met infants wat de doelgroep van de intervisiecasussen is. 

Aalst – Erik De Belie

Erik De Belie is orthopedagoog en psycholdynamisch kindertherapeut verbonden aan MFC De Hagewinde en Hogeschool Gent. Hij heeft heel wat expertise rond gehechtheid, trauma en emotionele beschikbaarheid. Hij heeft ervaring m.b.t. de ontwikkeling van ‘ouderschap onder druk’ en ‘mentaliserend coachen’. Als supervisor is hij verbonden aan de opleiding Kindertherapie en Ontwikkelingsgerichte Interventie (KU Leuven) en de opleiding Complex Trauma (Rino).

wanneer:

donderdag 28 oktober,
donderdag 18 november
én donderdag 9 december
telkens van 9u – 12u

waar:
Vrij CLB Aalst  vergaderzaal ‘Zuid’
Langestraat 12
Aalst

Beveren – Tessa Vanderstylen

Tessa Vanderstylen is psychodynamische kindertherapeute en als psycholoog werkzaam op de Kinder – en Jeugdpsychiatrie AZ Nikolaas. Ze staat ook mee in voor de supervisies baby observatie binnen de opleiding psychodynamische kindertherapie van de KU Leuven en binnen de IMH opleiding van Rino Vlaanderen. Ze is trainer IMH in opleiding en zal mee de implementatie van IMH binnen het netwerk opnemen.

wanneer:
vrijdag 29 oktober
vrijdag 19 november
én vrijdag 26 november
telkens van 9u – 12u

waar:
Huis van het Kind
Gravenplein 8
9210 Beveren

Gent – Inge Devuyst

Inge Devuyst is klinisch psychologe en systeemtherapeute. Ze is werkzaam als gezinsbegeleidster bij Kwadrant, een thuisbegeleidingsdienst voor kinderen met (vermoeden van) een gedrags- en/of emotionele problematiek. Ze is trainer IMH in opleiding en zal mee de implementatie van IMH binnen het netwerk opnemen.

wanneer:
dinsdag 16 november,
dinsdag 30 november
én dinsdag 14 december
telkens van 9u – 12u

waar:
Huis van het Kind Gent
F. Ferrerlaan 275
9000 Gent

Inschrijven

Na inschrijving is je deelname genoteerd en verwachten we jou op de 3 data van de regio waarvoor je jou hebt opgegeven. U krijgt enkele weken voor de start van de intervisiereeks meer concrete informatie van de intervisor. Indien jouw gekozen regio niet meer gekozen kan worden, dan is deze reeds volzet. 

Indien de intervisiereeks niet fysiek kan doorgaan, zal deze online plaatsvinden, meer info zal worden gegeven indien deze beslissing genomen wordt. 

Inschrijven

Meer info

Indien u bijkomende vragen hebt, aarzel niet om contact op te nemen met lien.seynaeve@overlegplatformgg.be of 09/397.09.48

meer info

 

Gegevens

Datum:
16 november
Tijd:
09:00 - 12:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags: