Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kick-off: Participatie van kinderen en jongeren, en hun context, in de geestelijke gezondheid

7 december, 2020

Binnen het nieuwe geestelijk gezondheidsbeleid van België staan participatie en inspraak van kinderen en jongeren, en hun context, centraal. Vanuit het advies van de hoge gezondheidsraad ging in september 2019 een pilootproject van start om effectieve participatie te versterken op meerdere niveaus: micro (cliënt), meso(organisatie en netwerk), en macro (beleid).

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu plande oorspronkelijk op 29 mei 2020 een kick-off met een programma om tegemoette komenaan de noden uit de sector.Omwille van de bestrijding van de verspreiding van het Covid19-virus, en de maatregelen die daaruit voortvloeien, verplaatsen we de kick-off naar 7 december 2020. Op die manier kunnen we alles in het werk stellen om een veilig verloop van dit evenement te garanderen.

De stem van kinderen en jongeren zal centraal staan op deze dag. Nationale en internationale sprekers brengen enerzijds een kader ter verduidelijking van het concept, anderzijds worden goodpracticesaangeboden om concreet met participatie aan de slag te gaan.Deze kick-off richt zich tot alle mensen in de sector van geestelijke gezondheid die willen werken rond participatie van kinderen, jongeren en hun context.

Gegevens

Datum:
7 december, 2020
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Brussel – Hotel Le Plaza
Adolphe Maxlaan
Brussel, Brussel 1000 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie