Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Digitale workshop: Omgaan met zelfverwonding in de klinische praktijk

4 december, 2020 om 09:00 - 12:00

10€

Ten gelegenheid van 5 jaar RADAR zet Crosslink verschillende thema’s in de verf die belangrijk zijn in de zorg voor kinderen en jongeren. We organiseren daarom 6 webinars of digitale workshops omtrent uiteenlopende thema’s, die gegeven worden door een spreker met expertise in het relevante thema.

Digitale workshop: Omgaan met zelfverwonding in de klinische praktijk

Meeste clinici worden ermee geconfronteerd in de klinische praktijk, maar weten soms niet goed hoe ermee om te gaan. In deze workshop wordt een overzicht gegeven van recente wetenschappelijke inzichten omtrent het ontstaan en voortbestaan van opzettelijke zelfverwonding, en worden deze gekoppeld aan bruikbare handvaten. Deze handson-ervaring is toegespitst op de specificiteit van zelfverwonding bij adolescenten, en wordt bestendigd op vaardigheidsniveau (dmv rollenspel/oefeningen). Zo gaan we dieper in op “Hoe in contact te gaan met adolescenten die zichzelf verwonden”, “Tips voor het betrekken van ouders”, en “omgaan met invloed vanuit sociale media”.

Spreker: Prof. Dr. Imke Baetens is hoofddocent aan de faculteit van psychologie van de Vrije Universiteit Brussel. Zij heeft een internationale reputatie in onderzoek naar opzettelijke zelfverwonding bij jongeren, en heeft zich gespecialiseerd in een gezinstherapeutische behandeling voor opzettelijke zelfverwonding.

Kostprijs: €10

Praktisch:

De webinars en digitale workshops zullen doorgaan via het programma Zoom. Hiervoor is geen specifieke software of voorkennis vereist is; iedereen die zich inschreef kan gewoon via een internet-browser deelnemen. Voor bepaalde onderdelen kan een smartphone met toegang tot internet nuttig zijn.

De link met paswoord naar de juiste zoom-sessie wordt na inschrijving en ten laatste 1 week op voorhand bezorgd op het e-mailadres die je in je inschrijving meegeeft.

Inschrijven:

Inschrijven kan tot en met 18 november 2020 of tot volzet.

Voor de digitale workshops is de inschrijving pas geslaagd na betaling.

Om in te schrijven, zie deze link.

Vragen?

louise.drieghe@overlegplatformgg.be

 

Gegevens

Datum:
4 december, 2020
Tijd:
09:00 - 12:00
Kosten:
10€
Evenement Categorie:
Evenement Tags: