Aanbod zelfstandigen in nood gaat van start

Informatie over aanbod zelfstandigen in nood:

“Dit aanbod betreft;

De zelfstandigen zijn door de COVID-19 crisis hard getroffen. Vanwege gezondheids- maar ook financiële zorgen is het risico op psychologische problemen en zelfs suïcide binnen deze groep hoger dan in de brede bevolking. Om tegemoet te komen aan de specifieke noden van deze doelgroep, werd er geïnvesteerd in een aanbod “Psychologische ondersteuning voor zelfstandigen.” Hiervoor werd er beroep gedaan op een VZW “Un pass dans l’impasse” die reeds veel ervaring heeft met deze doelgroep, en hierbij zijn activiteiten over hele land zal uitrollen, met aandacht voor regionale verschillen.

Dit project bestaat uit een telefonische hulplijn (0800/300.25) enerzijds en een gratis aanbod psychologische ondersteuning (8 sessies) voor zelfstandigen (hoofd- en bijberoep). Om te garanderen dat zoveel mogelijk de stap naar deze zorg zetten wordt er ook een netwerk van “verkenners” opgezet. Dit zijn personen die professioneel dichtbij de zelfstandige staan (zoals sociale secretariaten, rechtbanken, UNIZO/DYZO,(huis)artsen,…) en in samenspraak met de zelfstandige in nood een “alarm of waarschuwingssignaal” verzenden naar de VZW. Hierna zal een psycholoog/orthopedagoog die met de VZW een overeenkomst afsloot pro-actief contact opnemen met de zelfstandig in nood. Deze manier van werken wordt in binnen- en buitenland al succesvol toegepast. Daarnaast kunnen zelfstandigen in nood worden doorverwezen via de telefonische hulplijn of de verkenners naar klinische psychologen en orthopedagogen die 8 gratis sessies psychologische ondersteuning kunnen voorzien.

Klinische psychologen of orthopedagogen kunnen zich nog steeds kandidaat stellen via volgend formulier: https://appsm.health.belgium.be/ords/02/f?p=FORMS_EXT:8000::CHANGELANGUAGE:::FSP_LANGUAGE_PREFERENCE,AI_FORM_GUID:nl,BC03D79C18B36C39E053651012ACF2C0.

Meer info:
Meer informatie kunnen jullie in volgend persbericht lezen: https://clarinval.belgium.be/nl/zelfstandigen-die-getroffen-zijn-door-de-crisis-zullen-recht-hebben-op-8-gratis-sessies-met-een

Aarzel niet om voor al uw vragen contact op te nemen met de vzw “Un pass dans impasse” via het telefoonnummer 081 / 777.870 of per e-mail op alert@un-pass.be. Flyers over het aanbod zijn momenteel nog niet voorzien.”

Geplaatst in NieuwsflashOnly en getagd met , .