LIMBURG: bevraging bij nodenanalyse bij de uitrol van de nieuwe RIZIV-conventie voor terugbetaling van psychologische functies in de eerste lijn

Beste collega,

 

De Limburgse netwerken geestelijke gezondheid (Reling, Noolim & Ligant) willen samen met de eerstelijnszones in Limburg op diverse manieren de psychologische en orthopedagogische (zorg)noden in uw regio in kaart brengen, in functie van de nieuwe RIZIV- conventie voor terugbetaling van psychologische functies in de eerste lijn. In deze uitbreiding van het zorgaanbod staat de ‘Public Mental Health’ visie centraal. Hierin wordt er veel waarde gehecht aan het afstemmen van psychologische en orthopedagogische preventie en hulpverlening op de noden in een bepaalde regio.

 

We willen u vragen om deze online vragenlijst in te vullen: https://forms.office.com/r/rma0rdbmmY

Belangrijk om in het achterhoofd te houden, tijdens het invullen van deze vragenlijst, zijn de prioritaire doelgroepen die de Federale Overheidsdienst heeft vooropgesteld. Voor deze doelgroepen ligt de focus op milde tot matige klachten waarvoor een klinisch psycholoog /orthopedagoog een individueel of een groepsaanbod kan organiseren.

Concreet willen we met deze vragenlijst in kaart brengen over welke doelgroepen in uw regio u zich zorgen maakt en waarover maakt u zich dan zorgen? Verder krijgt u ook de kans om het, gesubsidieerde, preventief en hulpverlenend aanbod aangaande de door u gedetecteerde zorgnoden in uw regio mee te delen. We willen hiermee nagaan of de (zorg)nood ingelost kan worden, met andere woorden, vindt de doelgroep toegankelijk en voldoende hulp in uw werkregio? Als laatste kan u ook (innovatieve) ideeën inleveren om tegemoet te komen aan bepaalde (zorg)noden in uw regio.

We willen met deze vragenlijst zoveel mogelijk partners meenemen in deze denkoefening. Wij hebben uw input nodig om inzicht te krijgen in lokale noden en sterktes. U kan deze signaleren door het invullen van dit formulier tot 15.02.2022. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten.

Met eventuele vragen of bedenkingen kan u steeds terecht bij Ine Louwies (ine.louwies@ligant.be) en Caroline Praet (caroline.praet@zorggroepzin.be), de provinciale projectmedewerkers psychologische functies in de eerste lijn.

Wij danken u van harte voor uw input!

Geplaatst in Nieuws, Oproep en getagd met , , .