Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: Van lijdend voorwerp naar leidende kracht – Nieuwe autoriteit voor hulpverleners

2 december, 2020 om 09:30 - 12:00

Ten gelegenheid van 5 jaar RADAR zet Crosslink verschillende thema’s in de verf die belangrijk zijn in de zorg voor kinderen en jongeren. We organiseren daarom 6 webinars of digitale workshops omtrent uiteenlopende thema’s, die gegeven worden door een spreker met expertise in het relevante thema.

Webinar: Van lijdend voorwerp naar leidende kracht – Nieuwe autoriteit voor hulpverleners

“Vroeger was het allemaal beter”, horen we wel vaker, maar was het allemaal beter wat opgroeien en opvoeden betreft? Of is onze maatschappij zodanig veranderd dat we ook in het opvoeden een andere stijl dienen aan te meten? Niet alleen ouders voelen zich vaker machteloos in het omgaan met uitdagend gedrag van hun kinderen, ook leerkrachten en hulpverleners zijn zoekende hoe ze hun autoriteit terug op een positieve manier kunnen inzetten in het belang van de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het gedachtengoed van Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet biedt onder meer ankers om als professional, samen met ouders een veilige haven voor opgroeiende kinderen en jongeren te vormen. In dit webinar maak je kennis met de basisconcepten van Nieuwe Autoriteit, en hoe je hier in je werk als professional mee aan de slag kunt.

Spreker: Lien Seynaeve is klinisch psychologe bij Kop-Zorgen Denderwindeke, heeft expertise in werken met contexten, geïnspireerd vanuit Positieve Heroriëntering en is nu werkzaam binnen ons netwerk als medewerker van RADAR Crosslink.

Kostprijs: gratis

Praktisch: 

De webinars en digitale workshops zullen doorgaan via het programma Zoom. Hiervoor is geen specifieke software of voorkennis vereist is; iedereen die zich inschreef kan gewoon via een internet-browser deelnemen. Voor bepaalde onderdelen kan een smartphone met toegang tot internet nuttig zijn.

De link met paswoord naar de juiste zoom-sessie wordt na inschrijving en ten laatste 1 week op voorhand bezorgd op het e-mailadres die je in je inschrijving meegeeft.

Inschrijven:

Inschrijven kan tot en met 18 november 2020 of tot volzet.

Om in te schrijven, zie deze link.

Vragen?

louise.drieghe@overlegplatformgg.be

Gegevens

Datum:
2 december, 2020
Tijd:
09:30 - 12:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,