Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar ‘Goed Leven met een Kwetsbaar Brein’

13 september om 18:00 - 19:00

Graag nodigt het Leuven Brein Instituut u uit voor het online webinar met Prof Manu Keirse op maandag 13 september van 18-19 uur.

 

Vrijwel iedereen krijgt ooit zelf of in zijn naaste omgeving met een hersenaandoening te maken. Onder die parapluterm vallen veel, diverse neurologische ziekten, zoals parkinson en alzheimer, en psychiatrische stoornissen, zoals schizofrenie en autisme.

Wie leeft met kwetsbaarheid en beperking, heeft meer dan wie ook behoefte aan verbondenheid, aan een liefdevolle blik. Als we dát voor elkaar kunnen betekenen, kan leven met kwetsbaarheid en beperking ook goed leven worden.

Leven met een beperking of onomkeerbare ziekte is een voortdurende zoektocht. Als maatschappij moeten we daarvoor attent zijn en beperking in al haar vormen beter benaderen, zowel in een algemene visie op het omgaan met kwetsbaarheid en beperking als in nieuwe perspectieven op herstel.

Doelpubliek: Iedereen die geïnteresseerd is in hersenaandoeningen, patiënten, mantelzorgers, specialisten

 

Datum: Maandag 13 september

Uur: 18:00 – 19:00

 

*** LEUVEN BREIN INSTITUUT ***

Het Leuven Brain Instituut verenigt al het hersenonderzoek aan de Universiteit van Leuven in de strijd tegen hersenaandoeningen. Door de krachten van alle topwetenschappers te bundelen, maakt het LBI het verschil.

 

*** MANU KEIRSE ***

Prof. dr. Manu Keirse (1946, Dudzele, België) is klinisch psycholoog en specialist in het omgaan met verlies en verdriet. Hij is emeritus hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven. Van 1999 tot 2003 was hij kabinetschef op het Belgische ministerie van volksgezondheid.

Registreer hier of door de code te scannen op de flyer. Na uw registratie ontvangt u de link op vrijdag 11 september.

Gegevens

Datum:
13 september
Tijd:
18:00 - 19:00
Evenement Categorie:

Locatie

Online