Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar ‘Gewoon complex’

5 februari om 10:00 - 12:00

Het Kinderrechtencommissariaat nodigt u graag uit op 5 februari 2021 voor de Webinar ‘Gewoon complex’. Jongeren met complexe problematieken en hun ouders en professionals aan het woord.

Gedragsproblemen, crisis, medicatie, jeugdrechter, psychiatrie, time-out, carrousel van voorzieningen: woorden die vaak vallen over ‘jongeren met complexe problematieken’. Laat ze over zichzelf vertellen en je hoort dezelfde woorden. Maar vooral zoveel andere: welke toekomst ze voor zichzelf dromen, wat ze graag doen in hun vrije tijd, welke mensen ze een warm hart toedragen en voor wie ze graag zorgen.

We interviewden ouders en jongeren met complexe problemen: Hoe kijken ze naar die problemen? Wat hebben ze nodig? Waar zien ze oplossingen?
We organiseerden rondetafelgesprekken met professionals uit de jeugdhulp en de kinder- en jeugdpsychiatrie die zorg dragen voor die jongeren: Wat zijn de grootste struikelblokken in de hulp- en zorgverlening? Hoe kunnen we die vermijden? Al deze inzichten bundelden we in het dossier ‘Gewoon complex’.

Op 5 februari presenteren we dat dossier aan het publiek. VRT-journalist Xavier Taveirne leidt alles in goede banen en modereert twee panelgesprekken. Een pleegouder getuigt. In een podcast van Joris Hessels en Dominique Van Malder komen jongeren zelf aan het woord. Minister Wouter Beke geeft een reflectie vanuit het beleid.

Iedereen is online welkom. Wel inschrijven via deze link https://www.kinderrechtencommissariaat.be/actueel/webinar-gewoon-complex om te volgen.

U vindt het dossier vanaf 5 februari in de namiddag online terug op onze website www.kinderrechtencommissariaat.be

Gegevens

Datum:
5 februari
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
https://www.kinderrechtencommissariaat.be/actueel/webinar-gewoon-complex

Locatie

Online

Organisator

Het Kinderrechtencommissariaat