Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar ‘Digitaal dossier bewindvoering’

28 oktober om 13:30 - 17:00

5€

Stap voor stap op weg met het digitale dossier

Op 1 juni lanceerde de overheid het Centraal Register voor Beschermde Personen (CRBP). Dit is een digitaal platform dat de bewindvoeringsdossiers centraliseert met daarin de gegevens van de beschermde personen en hun bewindvoerder, alsook de eraan gekoppelde administratie zoals verzoekschriften, verslagen…

Advocaten, zijnde professionele bewindvoerders, zijn voortaan verplicht dit register te gebruiken. Familiale bewindvoerders, zoals ouders, zijn hiertoe niet verplicht, maar het is mogelijk dat ook zij zich op termijn tot het CRBP zullen moeten wenden.
Op www.rechterlijkebescherming.be vind je enkele instructiefilmpjes om je vertrouwd te maken met het digitale register. Je kunt ook gebruik maken van een kiosk-pc bij de griffie van de vredegerechten als je zelf geen computer hebt of wel wat hulp kunt gebruiken.
​​​​​​​
Similes (familievereniging geestelijke gezondheid), Gezin en Handicap (organisatie voor gezinnen die met een handicap te maken krijgen), Stan (trefpunt verstandelijke handicap) en FOVIG vzw (Federatie Collectief Overleg Personen met een Handicap) slaan de handen ineen om samen een vorming te organiseren over het nieuwe Centrale Register.

De vorming wordt vanuit praktisch oogpunt benaderd. Het hoofddoel is om mensen wegwijs te maken en te leren werken in het Centraal Register. Er zullen ook enkele tips gedeeld worden voor een vlot gebruik ervan.

Er wordt voldoende tijd voorzien voor vraagstelling in aanwezigheid van een expert in de materie.

Je spreker:

– Martine De Moor, coördinator Initiatief vrijwillige bewindvoering
– Freya Van Langenhove, stafmedewerker Initiatief vrijwillige bewindvoering.

Wanneer: 

donderdag 28 oktober 2021, om 13u30.
(Past dit moment niet voor jou? Geen nood: na inschrijving kan je de replay bekijken tot 4 november.)
Praktisch:

Een webinar is een infomoment dat je kan volgen vanaf je eigen laptop, tablet of PC, van bij je thuis. De spreker zit voor een camera en wij zenden hun presentatie live uit. Als kijker ben je voor niemand zichtbaar of hoorbaar.
Je moet niets installeren op je laptop of PC om het infomoment te kunnen volgen . Klikken op de link is voldoende om rechtstreeks mee te volgen. Dit is een privé link voor jou, gekoppeld aan je betaling. We bieden steeds een chatfunctie aan, waardoor je toch je vragen kan stellen aan de spreker(s) of andere kijkers.
Heb je nog vragen over hoe een webinar in zijn werk gaat? 
Lees dan op onze website even de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.

Inschrijven

Inschrijven kan je gemakkelijk door naar ons channel te surfen en je in te schrijven voor deze webinar of een van onze andere webinars.

Gegevens

Datum:
28 oktober
Tijd:
13:30 - 17:00
Kosten:
5€
Evenement Categorie:
https://gezin-en-handicap.webinargeek.com/digitaal-dossier-bewindvoering-2?cst=channel

Locatie

Online

Organisator

Gezin & Handicap vzw