Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar ‘De alcohol- en drugsector in veranderende tijden’

26 november om 09:00 - 12:30

Op vrijdag 26 november 2021 van 9u tot 12u45 organiseert VAD haar jaarlijkse studiedag. De studiedag zal omwille van de COVID-19-maatregelen online plaatsvinden.

 

Dit jaar zijn de thema’s ‘de impact van corona op middelengebruik’, ‘hoe het online hulpverleningsaanbod verandert tijdens en na corona’, ‘effectieve preventie’ en ‘uitdagingen en kansen om rond middelengebruik te werken in de eerstelijn en GGZ’.

 

Lies Gremeaux, coördinator van de onderzoeksunit illegale drugs bij Sciensano, zal het hebben over de impact van de COVID-19-maatregelen op middelengebruik. Tom Van Daele, onderzoeksleider van de Expertisecel Psychologie, Technologie & Samenleving, Thomas More Antwerpen zal het hebben over ‘Online hulpverlening in een stroomversnelling’ en Gregor Burkhart, Principal scientific analyst – Prevention. Support to practice sector EMCDDA, licht toe hoe we kunnen komen tot een ‘nonsense free’ preventiebeleid.

 

Tijdens het panelgesprek laten sprekers uit het preventiewerkveld en de hulpverlening hun licht schijnen over de uitdagingen en kansen voor de eerstelijn en de GGZ die het middelengebruik, gamen en gokken met zicht meebrengt. Fatma Taspinar modereert dit gesprek en legt het panel jouw vragen en stellingen voor.

 

Meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot inschrijven, vind je hier.

Gegevens

Datum:
26 november
Tijd:
09:00 - 12:30
Evenement Categorie:
https://www.vad.be/vormingen/studiedag

Locatie

Online

Organisator

Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD)
Bekijk de site van Organisator