Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Teleconsultaties: is het hier om te blijven? Avondwebinar door ACENTVV

20 april om 19:30 - 22:15

49€

Avondwebinar “Teleconsultaties: Is het hier om te blijven?”

Info hieronder afkomstig van deze site: https://www.accentvv.be/permanente-vorming/avondwebinar-teleconsultaties-is-het-hier-om-te-blijven 

Er wordt reeds geruime tijd geëxperimenteerd met ‘zorg op afstand’. Consultaties op basis van telefoon of video zijn voorbeelden van telehealth. De argumenten voor of tegen waren voornamelijk gebaseerd op opinie over wat geneeskunde en zorg nodig heeft om goede kwaliteit te kunnen bieden. De ervaringen met telehealth waren eerder beperkt en voornamelijk opgebouwd tijdens proefprojecten. De lock-downs ten gevolge van de COVID19-pandemie zijn echter een belangrijke katalysator geweest voor teleconsultaties. Talrijke artsen en verpleegkundigen hebben ervaringen met teleconsultaties opgebouwd. De vraag rijst nu of en in welke omstandigheden teleconsultaties ook een plaatst kunnen hebben in de reguliere zorg, na de pandemie. In dit avondwebinar staan we stil bij ervaringen van artsen en verpleegkundigen met teleconsultaties; luisteren we naar het perspectief van de patiënten; staan we stil bij wat de wetgeving toelaat of niet; en bekijken we technische vragen naar IT-infrastructuur en integratie.

Het programma van dit boeiende webinar vindt u onder deze link.

Datum: dinsdag 20 april 2021 – 19.30u tot 22.15u

Prijs: 49 euro

Doelgroep: artsen, verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers; leidinggevenden in de gezondheidszorg; directies en beleidsverantwoordelijken van ziekenhuizen en de eerste lijn; mutualiteiten; onderwijsinstellingen; overheden; IT-diensten; e.a.

Aanvraag voor accreditering voor artsen door het RIZIV onder “Ethiek en economie” is aangevraagd

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
19:30 - 22:15
Kosten:
49€
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,
https://www.accentvv.be/permanente-vorming/avondwebinar-teleconsultaties-is-het-hier-om-te-blijven

Organisator

ACENTVV
Telefoon:
+32 16 3 73288