Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Te Gek!? — Het Swinnetou Spoor: 2e editie

27 november

Wandel jij mee met Te Gek!? in de voetsporen van Guy Swinnen?

Na een eerste succesvolle editie in 2019 gaat voor de tweede keer Het Swinnetou Spoor door, een Te Gekke wandeling vernoemd naar Guy Swinnen.
Wandelen is niet alleen belangrijk om fysiek gezond te blijven. Door (samen) een frisse neus te halen, werk je ook aan je psychische gezondheid.

Guy Swinnen, peter van Te Gek!?, weet er alles van. Tijdens zijn depressie ontdekte hij zelf de kracht van wandelen en ook nu trekt hij er nog dagelijks op uit.

Op 27 november kan je in het spoor van Guy op stap gaan door de bossen van Hees, waar hij elke dag met zijn hond Fanny gaat wandelen.

Starten doe je in het centrum van Schaffen. Schaffen strekt zich uit over de meest noordoostelijke heuvels van het Hageland en is vooral bekend omwille van de kazerne en het opleidingscentrum van het Belgisch leger voor parachutisten. Via de dorpskern trek je richting holle wegen, bossen en heuvels en al het moois dat de streek te bieden heeft.

Het loont dus zeker de moeite om op 27 november naar Schaffen af te zakken.
Guy Swinnen zal die dag uiteraard niet aan de zijlijn blijven staan en trekt zelf om 11u zijn wandelschoenen aan!

Starturen: tussen 07u00 en 15u00
Startlocatie: Gildenzaal, Pastorijstraat 1, 3290 Schaffen
Afstanden: Keuze uit 4 – 6 – 10 –12 – 20 – 30 km

Guy Swinnen over het parcours

Ik woon al heel mijn leven in de buurt van Diest maar ik heb de schoonheid van Hees pas de laatste jaren echt leren kennen. Dat er hier een natuurgebied was wist ik wel, maar je doet niet snel de moeite om op ontdekking te gaan. Sinds ik in de buurt woon en sinds ik mijn trouwe viervoeter Fanny heb, gaan we dagelijks het bos in en ontdek ik geregeld nieuwe paden en rustgevende plekjes.

Audiofragmenten van Guy Swinnen langs het parcours

Guy Swinnen gaat die dag niet alleen mee op stap maar neemt je ook muzikaal en inhoudelijk mee op pad. Zo zijn er langs het parcours van 10 kilometer verschillende audiofragmenten te horen waarin Guy Swinnen zingt en vertelt waarom wandelen zo belangrijk is voor de geestelijke gezondheid.

De audiofragmenten vind je via QR-codes langsheen de route terug. Als je ze scant met je smartphone, krijg je de fragmenten te horen. Vergeet dus zeker je oortjes of koptelefoon niet voor een betere luisterbeleving.

Te Gekke soep van Jeroen Meus

Op elke rustpost kan je je innerlijke mens versterken met een tas Te Gekke soep, volgens een recept bedacht door Jeroen Meus.

Het Swinnetou Spoor is georganiseerd door Wandelclub VOS Schaffen vzw i.s.m. activiteitencentrum Ak’Cent Diest en Te Gek!?

Download hier de affiche: https://www.tegek.be/agenda/swinnetou-spoor.html

De wandeling kadert dit jaar in de nieuwe Te Gek!?-jaarcampagne ‘Wellicht’ die een licht werpt op depressie: www.wellicht.be

Gegevens

Datum:
27 november
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
https://www.tegek.be/agenda/swinnetou-spoor.html

Organisator

Te Gek!?
Bekijk de site van Organisator