Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Staten-Generaal van de Geestelijke Gezondheidszorg

20 maart om 09:30 - 12:30

Binnenkort verzamelt de brede sector van de geestelijke gezondheidszorg zich opnieuw voor een 2de Staten-Generaal.

“De Staten-Generaal van de Geestelijke Gezondheidszorg is een sectorbreed platform, bestaande uit professionals, beroepsfederaties, zorgorganisaties, ervaringsdeskundigen, familieleden en sympathisanten die ijveren voor een betere geestelijke gezondheidszorg. Vertrekpunt daarbij is niet een bepaalde groep professionals of (soort) zorgorganisatie, maar het welzijn van de zorggebruiker. Zie hier voor alle achtergrond en steunende organisaties.

“Ons noodprogramma, dat voortvloeide uit de eerste Staten-Generaal (maart 2019), en ons masterprogramma, dat tot stand kwam in het begin van de Corona-crisis, werden intussen aan diverse beleidsmakers gepresenteerd. We zijn ervan overtuigd dat onze initiatieven ertoe hebben bijgedragen dat geestelijke gezondheid(szorg) vandaag de dag hoger op de politieke agenda staat dan ooit tevoren.

“In de tweede Staten-Generaal brengen we (online) verslag uit aan de bredere sector over onze werkzaamheden – het volledige programma vindt u hier. We stellen voor om verder te werken op het ingeslagen pad, en verdiepend te werken door meer in te zoomen op de zorg voor kinderen en jongeren en de betrokkenheid van de context. Ten slotte leggen we onze opmerkingen voor aan de bevoegde ministers, resp. minister Frank Vandenbroucke en minister Wouter Beke. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Dirk Draulans en Guy Tegenbos.

“Deelname aan de Staten-Generaal is gratis; de inschrijvingen voor de editie 2021 zijn geopend. U kan zich eventueel ook aanmelden voor de nieuwsbrief.”

 

Programma
Online, via livestreaming
Moderatie: Dirk Draulans en Guy Tegenbos
9.30   Verwelkoming
prof. dr. Frieda Matthys
9.35   Rapporten werkgroepen
Perverse impact financieringsmechanismen
Arm maakt ziek en ziek maakt arm
Transitiezorg als belangrijke zorgschakel voor opgroeiende jongeren
Houd vol, over 100 dagen wordt u geholpen
10.35   Kinderen en jongeren
Familie
In de komende jaren leggen we bijkomende accenten op familie en op kinderen en jongeren in de bestaande werkgroepen. Schets van deze nieuwe accenten.
10.55   Synthese
Geert Van Isterdael
prof. dr. Joris Vandenberghe
11.10   Stemmingen
11.20   Dubbelinterview gezondheidsministers
Wouter Beke en Frank Vandenbroucke
Guy Tegenbos
12.05   Afsluiting
Tom Van Daele
12.15   Einde

 

 

Gegevens

Datum:
20 maart
Tijd:
09:30 - 12:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
www.statengeneraalggz.be

Organisator

Forum Geestelijke Gezondheid
Telefoon:
0498 543 705
Bekijk de site van Organisator

Locatie

online