Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Participatie van kinderen en jongeren, en hun context, in de geestelijke gezondheidszorg: Kick-off MET 3 WEBINARS!

12 januari om 10:00 - 12:30

Participatie van kinderen en jongeren, en hun context, in de geestelijke gezondheidszorg: Kick-off MET 3 WEBINARS!

Klik hier

 

7 december 2020 – 12 januari 2021 – 11 februari 2021

 

Op basis van het advies van de Hoge Gezondheidsraad omtrent de noodzaak van participatie van kinderen en jongeren binnen de geestelijke gezondheid, en in het kader van het nieuw geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren in België, startte de FOD Volksgezondheid, Leefmilieu en Veiligheid van de Voedselketen in september 2019, het pilootproject ‘Participatie van kinderen en jongeren, en hun context, in de geestelijke gezondheidszorg’. Het project heeft tot doel om effectieve participatie van kinderen en jongeren binnen de sector te versterken op meso- (organisatie en netwerk), en macro- (beleid) niveau.

 

Vanuit het project zijn we verheugd u uit te nodigen op drie webinars waarbinnen nationale en internationale sprekers het hoe en waarom van participatie door kinderen en jongeren binnen de geestelijke gezondheidszorg komen verduidelijken. Uiteraard is de stem van kinderen en jongeren doorheen de drie webinars steeds aanwezig!

 

Webinar 1: maandag 7 december 2020 (10-12u30)

Participatie van kinderen, jongeren en hun context in de geestelijke gezondheidszorg: hoe gaat dat in de praktijk? (Yvonne Anderson en Hannah Sharp)

 

Webinar 2: dinsdag 12 januari 2021 (10-12u30)

Participatie van kinderen, jongeren en hun context in de geestelijke gezondheidszorg. Essentiële principes binnen een praktijkgericht kader (Sarah Bal en Samantha Werthen)

 

Webinar 3: donderdag 11 februari 2021 (10-12u30)

Participatief werken met kinderen, jongeren en hun context in de geestelijke gezondheidszorg: hoe overleef je dat als hulpverlener, team of beleid?

 

Voor info en inschrijving webinar 2: zie website

 

Locatie

Online (Zoom)

Organisator

FOD Volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu