Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lunchen met justitie: “Dialoog? Eigen schuld, dikke bult…”

23 november om 12:15 - 13:45

LUNCHEN MET JUSTITIE

Na 2 jaar kunnen we eindelijk terug opstarten met onze lunches. Graag nodigen we u uit op een themalunch rond een onderwerp in het raakvlak van justitie en samenleving. De themalunches bieden een forum voor uitwisseling rond actuele thema’s. Naast de inhoudelijke voorstelling en discussie is er bij elke themalunch ruimte voor informele contacten.

!! Opgelet !! De themalunch gaat door in het auditorium Bibliotheek Tweebronnen Leuven, ingang langs Rijschoolstraat 4 of Diestsestraat

DIALOOG ?
Eigen schuld, dikke bult …
Deelnemers hoeven niet vooraf te verwittigen.
Dinsdag 23 november 2021
12.15 – 13.45 u
Kortfilm ‘O’ met nabespreking

 

Sprekers : Petronella Van der Hallen – Regisseur
Marc Valgaerts, Penitentiair Beambte
Maarten Van den Bemden , CAW – familiebegeleider

 

Onze taal staat vol van dergelijke zegswijzen. Maar is het echt allemaal zo eenvoudig?
Met conflicten hebben we allemaal wel eens te maken. We zijn allemaal wel eens gekwetst of zelf in de fout gegaan. Niets is menselijker.
Maar welke ravage veroorzaken conflicten? Wie wordt er allemaal door geraakt? Hoe kunnen we door conflicten beschadigde relaties terug herstellen?

Met het DIALOOG project streven we naar een solidaire samenleving die inzet op verbondenheid tussen mensen en op herstel na conflicten.
De kortfilm ‘O’ is opgenomen in de gevangenis van Beveren. Als voorbereiding hiervoor heeft de filmmaker veel tijd doorgebracht in verschillende Vlaamse gevangenissen, zowel om gesprekken te voeren met gedetineerden als met het bewakingspersoneel.

Tijdens de themameetings kunnen aanwezigheidsattesten bekomen worden. Getoonde documentatie vindt u naderhand op de website van LINC: http://www.law.kuleuven.be/linc/themalunches/. Suggesties voor verdere themameetings zijn steeds welkom. Wilt u persoonlijk op de hoogte gehouden worden van de nieuwe initiatieven, bezorg dan uw e-mailadres aan één van onze contactpersonen. Graag deze uitnodiging verder verspreiden in uw omgeving.

De themalunches zijn een initiatief van de vzw ‘In Context’. De stuurgroep: Ivo Aertsen en Ibe Coeck (LINC, KU Leuven), Nadine Vandormael (Justitieel Welzijnswerk, C.A.W. Oost-Brabant), Els Versweyveld (Justitiehuis Leuven), Frank Verbruggen (advocaat en KU Leuven), Philip Willemyns (Balie Leuven) en Mieke Goyens (Netwerk Zorg aan Geïnterneerden bij het Hof van Beroep Brussel). Contactpersonen: Nadine Vandormael, tel. 016 301667 (nadine.vandormael@cawoostbrabant.be) en Els Versweyveld, tel 016 308324 (els.versweyveld@vlaanderen.be)

Gegevens

Datum:
23 november
Tijd:
12:15 - 13:45
Evenement Categorie:
https://www.law.kuleuven.be/linc/themalunches/

Organisator

Leuvens Instituut voor Criminologie

Locatie

Zaal Foyer in Tweebronnen (bibliotheek)
Rijschoolstraat 4
Leuven, 3000
+ Google Maps