Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kwaliteitsvol ouder worden met een verstandelijke handicap

22 april om 13:30 - 15:30

Webinar:

Kwaliteitsvol ouder worden met een verstandelijke handicap

 

Oud met een verstandelijke handicap: een dubbele valkuil?

De evoluties in de medische wereld brengen met zich mee dat mensen steeds ouder worden. Dit plaatst de maatschappij voor heel wat nieuwe vraagstukken.  Ook personen met een handicap worden steeds ouder. Toch zijn ze op sommige vlakken ook extra kwetsbaar. Dit doet heel wat vragen rijzen bij nauw betrokkenen en bij zorgverstrekkers:

* Voor welke uitdagingen stellen ouder wordende personen met een handicap ons?
* Wat zijn hun wensen?
* Hoe kunnen we zorgen voor een kwaliteitsvolle oudere dag?
* Hoe kunnen we een antwoord bieden op de veranderde noden?
Is er een andere omgang en aanpak nodig?
* Hoe kan een voorziening structureel inspelen op deze vergrijzing?

Tijdens deze webinar stelt Hadewych Schepens ons de bevindingen voor uit haar doctoraat rond levenskwaliteit van oudere personen met een verstandelijke beperking. We bekijken de levensverwachting, de veranderende behoeften, vragen en wensen van ouder wordende personen met een verstandelijke handicap én hun ondersteuners. We gaan kort in op specifieke problemen zoals dementie, en staan stil bij de impact van een levenslang leven met een beperking. Tenslotte reiken we handvatten aan voor een optimale ondersteuning, zodat we de levenskwaliteit zo lang mogelijk zo goed mogelijk kunnen houden. Daarbij hebben we het onder meer over een persoonsgerichte houding. We hebben aandacht voor fysieke aspecten en samenwerken met de medische wereld; voor het evenwicht tussen bezig zijn en rust; over zingeving en vroegtijdige zorgplanning, aanpassingen in de omgeving en andere aspecten.

Je spreker:

Hadewych Schepens, Orthopedagoge en doctoraatsstudent KuLeuven, Project Goud – Levenskwaliteit van oudere personen met een verstandelijke beperking

Wanneer: 

donderdag 22 april 2021, om 13u30

Praktisch:

Een webinar is een infomoment dat je kan volgen vanaf je eigen laptop, tablet of PC, van bij je thuis. De spreker zit voor een camera en wij zenden hun presentatie live uit. Als kijker ben je voor niemand zichtbaar of hoorbaar.
Je moet niets installeren op je laptop of PC om het infomoment te kunnen volgen . Klikken op de link is voldoende om rechtstreeks mee te volgen. Dit is een privé link voor jou, gekoppeld aan je betaling. We bieden steeds een chatfunctie aan, waardoor je toch je vragen kan stellen aan de spreker(s) of andere kijkers.
Heb je nog vragen over hoe een webinar in zijn werk gaat? 
Lees dan op onze website even de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.

Inschrijven

Inschrijven kan je gemakkelijk door naar ons channel te surfen en je in te schrijven voor deze webinar of een van onze andere webinars.

Schrijf je nu in

Locatie

Online

Organisator

Gezin & Handicap vzw