Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kick-off: lokale tellingen van personen in een situatie van dak- of thuisloosheid

25 november om 09:30 - 12:30

Uitnodiging Kick-off over lokale tellingen van personen in een situatie van dak- of thuisloosheid.
Kom meer te weten over hoe uw regio kan deelnemen.
25 november 2021 van 09.30u tot 12.30u in het Erasmushuis, Blijde Inkomstraat 21, Leuven

In opdracht van Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding, voert het Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG) een point-in-time telling dak- en thuisloosheid uit in tien regio’s in Vlaanderen, zoals het grondgebied van bovenlokale netwerken dak- en thuisloosheid of eerstelijnszones. Dit onderzoek gebeurt in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting.

Een point-in-time telling betekent dat op één afgesproken moment alle dak- en thuisloze personen in een regio in kaart gebracht worden. We definiëren dak- en thuisloosheid aan de hand van de ETHOS Light typologie (zie onderaan). Deze telling is een proces van tien maanden waarin intensief wordt samengewerkt met de lokale organisaties die (on)rechtstreeks contact hebben met de doelgroep van de telling. Deze telling gebeurt onder leiding van een lokale coördinator die door de deelnemende regio wordt aangesteld. Een onderzoeksteam van het Steunpunt WVG biedt de methodologische ondersteuning van deze telling. Dit onderzoeksteam ondersteunde ook de tellingen in Leuven, Limburg en Gent in 2020 en begeleidt dit jaar Zuid-West-Vlaanderen en de eerstelijnszone Bravio om een telling uit te voeren in oktober 2021. Alle resultaten van de voorgaande tellingen zijn te vinden op www.dakenthuisloosheid.be. U vindt er ook de handleiding voor het opzetten van een point-in-time telling.

Regio’s die geïnteresseerd zijn om een point-in-time telling te organiseren, kunnen zich kandidaat stellen tot en met januari 2022.

Wenst u graag meer informatie over deze telling dak- en thuisloosheid? Schrijf u in voor de Kick-off en kom meer te weten over:
– de kandidaatstelling
– de verwachtingen voor deelnemende regio’s
– het takenpakket van de lokale coördinator
– het volledige proces van de telling.

Inschrijven voor de Kick-off op 25 november 2021 kan via deze link: https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_2oBxgwF45qC6wPc.

Heeft u vragen over de Kick-off, neem gerust contact op met Nana Mertens via nana.mertens@kuleuven.be of 016 32 52 16.

Gegevens

Datum:
25 november
Tijd:
09:30 - 12:30
Evenement Categorie:
https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_2oBxgwF45qC6wPc

Locatie

Erasmushuis
Blijde Inkomstraat 21
Leuven, 3000
+ Google Maps