Laden Evenementen

« Alle Evenementen

GGZ-congres 2022

20 september, 2022 - 21 september, 2022

Mede namens het bestuur van de Forum Geestelijke Gezondheid, nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan het elfde Vlaams Geestelijke Gezondheidscongres op 20 en 21 september 2022 in Antwerpen, met als thema “Wat werkt en voor wie?”.

We kijken ook niet meer op van de zoveelste nieuwe virusvariant of regelgeving. Het lijkt wel een tweesnijdend zwaard, “de” metafoor van onze sector sinds lange tijd. Er is heel veel inzet, er zijn prachtige projecten en we bereiken zo veel. Maar tegelijkertijd kan het ook nog zo veel beter.

Nu de wereld stilaan weer recht krabbelt, worden evaluaties en afwegingen gemaakt over de afgelopen periode. Het mag geen verrassing zijn dat de geestelijke gezondheidszorg zich moeiteloos staande heeft kunnen houden naast, maar vooral samen met de algemene geneeskunde. Kleine en grote initiatieven voor het welzijn van patiënten rezen als paddenstoelen uit de grond. Telefonische consulten en beeldbellen werden geïntroduceerd; zelfzorg voor hulpverleners stond plots op de voorgrond. Participatie, gedeelde besluitvorming en samenhorigheid evolueerden naar gemeengoed en waren niet meer exclusief van de geestelijke gezondheidszorg.

Tijdens het 11de Vlaams Geestelijke Gezondheidscongres gaan we op zoek naar antwoorden op elementaire vragen.

Wat zijn de fundamenten van de geestelijke gezondheidszorg, op vlak van kennis, bejegening en universele mensenrechten? Zorgvuldig inzoomen op hoe diagnostiek en therapie worden aangewend, kan inzichten geven in wat werkt en voor wie. Maar ook in wat er ontbreekt in onze geestelijke gezondheidszorg. Hoe reëel zijn de wachtlijsten en wat valt er aan te doen? Is public mental health voldoende uitgebouwd in dit land? Blijven intolerantie, stigma en discriminatie essentiële strijdpunten of hebben we intussen bereikt wat we moeten bereiken? Kortom, back to basics met ongemakkelijke maar noodzakelijke vragen.

Daarom willen wij je aanmoedigen om deel te nemen aan het 11de Vlaams Geestelijke Gezondheidscongres. Met jouw bijdrage wordt dit hopelijk een editie vol vernieuwende ideeën, verrassende inzichten en out-of-the-box-voorstellen. We zijn alvast heel benieuwd en kijken ernaar uit!

Bijdrage insturen?

Gegevens

Begin:
20 september, 2022
Einde:
21 september, 2022
Evenement Categorie:
http://www.ggzcongres.be/ggz2020.aspx?PageId=657

Organisator

Steunpunt Geestelijke Gezondheid
Telefoon:
09 221 44 34
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Antwerpen, Wilrijk – Campus Drie Eiken
Universiteitsplein 1
Antwerpen, 2610 Belgium
+ Google Maps