Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden: ondersteuning voor naastbetrokkenen

22 april om 00:00

SIMILES BRENGT IN SAMENWERKING MET VONKEL EEN AANBOD OVER EUTHANASIE BIJ ONDRAAGLIJK PSYCHISCH LIJDEN VOOR NAASTBETROKKENEN

Euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden, een gevoelig thema dat heel wat controversie teweegbrengt. Er hangt vaak een groot ‘stilzwijgen’ rond het lijden van de persoon met een psychische kwetsbaarheid én het lijden van de naastbetrokkene.

Naastbetrokkenen botsen vaak op onbegrip binnen het eigen netwerk. Ze voelen zich mogelijks onvoldoende gehoord of gezien door de betrokken hulpverlening. Een naastbetrokkene wil graag meer betrokken en nabij zijn. Maar de realiteit is vaak anders.

Similes en Vonkel staan klaar om deze naastbetrokkenen op te vangen met hun vragen en bezorgdheden. We organiseren dit voorjaar een infomoment en een lotgenotenreeks met thema euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden.

OVERZICHT AANBOD

22 april: kennismaking met Vonkel, een luisterend huis

Vonkel is een instaphuis en ontmoetingsplaats voor omgaan met sterven, dood en rouw. Tijdens deze webinar krijg je een extra woordje uitleg over de visie, missie en de concrete werking van dit huis.Alle geïnteresseerden zijn welkom.

Ik schrijf me in

20 mei & 3 juni: lotgenotenreeks over euthanasie voor naasten

Wij bieden de ruimte om in een veilige context je ervaringen te delen met andere naastbetrokkenen. Er is plaats voor het zegbare en het onzegbare, voor gedachten en emoties, voor vragen en verhalen.

Ik schrijf me in

PRAKTISCH

De bijeenkomsten vinden plaats via Zoom.

Iedereen is welkom tijdens de webinar op 22 april.

De lotgenotenreeks op 20 mei en 3 juni wordt georganiseerd enkel voor naastbetrokkenen.

Deelnemen aan dit digitale aanbod is gratis, maar een vrije bijdrage is altijd welkom op ons rekeningnummer BE71 0011 0730 0769 met vermelding ‘gift’. Zo kunnen we tijdens de coronacrisis lotgenoten zo goed als mogelijk met mekaar blijven verbinden.

Inschrijven kan online via onze website. Maar wacht zeker niet tot dan als je zeker wil zijn van je plekje, de plaatsen zijn beperkt!

Gegevens

Datum:
22 april
Tijd:
00:00
Evenement Categorie: