Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Driedaagse vorming KOPP KOAP (Limburg)

24 september, 2020

€90

Driedaagsevoming
KOPPKOAP

WANNEER?
24 september, 1 & 8 oktober 2020
telkens van 9u30 tot 16u45

WAAR?
We hopen natuurlijk dat we elkaar in levenden lijve kunnen ontmoeten, ergens centraal in Limburg.
Hierover later meer info.

PRIJS?
€90, inclusief water; koffie, thee en broodje

Maximaal 16 inschrijvingen.
Facturatiegegevens ontvang je na bevestiging van de inschrijving

In de begeleiding van een kind of jongere kom je geregeld in aanraking met een ouder die worstelt met een psychische kwetsbaarheid. Zij die het traject met de ouders aangaan willen dan weer extra zorg bieden voor
het kind, aanwezig in de context. Hulpverleners komen hoe dan ook in aanraking met het thema KOPP / KOAP. Met deze vorming willen we jullie sensibiliseren in het omgaan met deze thematiek.

INHOUD
1. Kennismaken met het thema, (elkaars) ervaringen en achtergronden, mede door inbreng van getuigenissen van kinderen en gezinssystemen.
2. Inzoomen op signalen, beschermende factoren en risicofactoren, gevolgen voor de ontwikkeling, en dit steeds gekoppeld aan praktijkvoorbeelden.
3. Hoe ga je in gesprek met het kind, met de ouder of met het gezin? Theorie wordt gekoppeld aan de praktijk met behulp van videomateriaal en  rollenspelen. We gaan aan de slag met specifieke methodieken en nemen een kijkje in de reiskoffer van Kriebel
4. Doorheen dit traject is er steeds ruimte voor eigen ervaringen en reflecties. De casussen waar jullie  dagdagelijks mee in aanraking komen bieden ons inhoud voor dialoog.
5. We zetten in op de verbinding tussen verschillende expertises (KOPP, KOAP, het jonge kind…) en slaan de brug tussen volwassenhulpverlening en
kind- en jongerenhulpverlening.

DOELGROEP
Alle hulpverleners die te maken krijgen met de thematiek van KOPP/KOAP, zowel uit de volwassenhulpverlening als kind- en jongerenhulpverlening.
We streven naar een mix tussen de twee. Gezien de grote interesse en de wens zo veel mogelijk diensten te bereiken, kan één iemand per organisatie zich inschrijven.

SPREKERS
Inez Vandewinkel (DAGG Maaseik, Ligant, referentiepersoon KOPP)
Vicky Terteka (CAD Limburg, Ligant, referentiepersoon KOAP)
Hilde Seys (PraxisP, Ligant, referentiepersoon Jonge Kind)
Marc Geebels (DAGG Maaseik, afdelingshoofd DAGG)

Meer info?
dries.vanderputte@ligant.be
0479/85 23 46

 

PROGRAMMA CROSSLINK
Met het programma Crosslink zet het netwerk Ligant in op het delen van expertise. We gaan voor sterke hulpverleners via intersectorale kruisbestuiving.

 

 

 

Gegevens

Datum:
24 september, 2020
Kosten:
€90
Evenement Categorie:
Site:
https://drive.google.com/file/d/1RVgFxQTlzL2o_IRxQW_Lycd-1RmtcM6K/view

Organisator

Ligant
Site:
https://www.ligant.be/