Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congres Geweldloos verzet en veiligheidsplanning in partnerschap

3 juni - 4 juni

Onderstaande informatie is afkomstig van deze website

In de Wiekslag zijn we ervan overtuigd dat de combinatie van geweldloos verzet en veiligheidsplanning van grote waarde is in de jeugdhulp. We hebben een jarenlange traditie in het werken met Geweldloos Verzet. Daarnaast hebben we ons meer en meer verdiept in Signs of Safety, wat maakt dat we sinds kort een erkenning hebben voor contextbegeleiding Signs of Safety. In dit congres delen we graag de mogelijkheden van deze combinatie, voor het werken met kinderen, jongeren en gezinnen in de jeugdhulp. Dit in partnerschap met OSD/Opgroeien, vermits partnerschap centraal staat in ons dagdagelijkse werk.

Donderdag 3 juni ligt de focus op het ambulant werk in de jeugdhulp. We kijken hoe we nieuwe autoriteit, geweldloos verzet, oplossingsgericht werken en veiligheidsplanning kunnen samenbrengen in de praktijk van de jeugdhulp. We krijgen drie verschillende focussen gepresenteerd waarin elementen hiervan worden samengebracht.

Vrijdag 4 juni zoomen we in op het residentieel werken in de jeugdhulp. In het werken in leefgroepen in de jeugdhulp, vullen deze benaderingswijzen elkaar perfect aan. Drie sprekers nemen ons mee in de manier waarop we leefgroepwerk naar een hoger niveau kunnen tillen. We zorgen voor een gepaste leeromgeving waarin we jongeren kansen geven om goed te ontwikkelen, in goed contact met hun gezin, familie en ruime context.

Vanuit de Wiekslag vullen we de inzichten van de sprekers aan met dagdagelijkse praktijk uit ons werk met kinderen, jongeren en gezinnen. We delen graag onze goede praktijk, ons grootste leren en onze mooiste uitdagingen, in samenwerking met OSD.

VOOR WIE ?

Elke hulpverlener in de jeugdhulp

LOCATIE

Online: enkele dagen voor de studiedag ontvangt u een e-mail met praktische info en de links naar de sessies

INSCHRIJVING/DEELNAMEPRIJS

De twee dagen zijn apart of samen te volgen.

60€ voor 1 dag

100€ voor 2 dagen

Je kan inschrijven  voor 15 mei 2021

Betalen  voor 18 mei 2021 op rekening BE77 4518 5206 8142 met vermelding ‘congres2021’ en jouw ‘naam+voornaam’ waarmee je ingeschreven bent.

 

Gegevens

Begin:
3 juni
Einde:
4 juni
Evenement Categorieën:
, , ,
https://www.dewiekslag.be/congres

Organisator

de wiekslag
Telefoon:
011 31 27 43
E-mail:
info@dewiekslag.be
Bekijk de site van Organisator