Vacature coördinator psychosociaal team (m/v/x) (adjunct vd directie) – MSOC – – t.e.m. 29/03/2021

Laat de stad door je aderen stromen bij het Medische Sociaal Opvangcentrum van het Departement Gezondheid en Zorg. Bouw mee aan een stad voor alle Gentenaars via onderstaande taken:

Het Medisch Sociaal Opvangcentrum (MSOC) is een ambulant centrum dat laagdrempelige multidisciplinaire hulpverlening – i.e. medische en/of psychosociale begeleiding en/of advies – biedt aan gebruikers van illegale drugs. Het centrum is ingebed in de bredere structuur van de Stad en heeft een conventie met het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid. Het doel is het verbeteren van de lichamelijke, psychische en sociale situatie van de gebruiker en zijn of haar omgeving, om uiteindelijk het druggebruik te beperken of te stoppen.

Het centrum werkt op het tempo van de cliënt en vanuit een motiverende aanpak om zo de kansen en mogelijkheden van de cliënt zoveel mogelijk te versterken.

Het MSOC-team bevat op heden 24 medewerkers en bestaat uit artsen, verpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers en administratief medewerkers.

Momenteel zijn wij op zoek naar een coördinator voor het psychosociaal team van psychologen en maatschappelijk werkers.

Als coördinator begeleid je het psychosociaal team en werk je mee aan het optimaliseren van het MSOC-beleid.

Je wordt helemaal warm voor onderstaand takenpakket:

 • Vanuit de psychosociale bril heb je mee de eindverantwoordelijkheid over de aanpak naar de cliënten. Je stelt het beleid mee op punt, stelt bij waar nodig en bewaakt de vertaling ervan in procedures en processen naar de praktijk.
 • Je coacht en stuurt je team van psychologen en maatschappelijk werkers aan in hun dagelijkse psychosociale hulpverlening en onderlinge samenwerkingen.
  • In individuele dossiers bied je kader vanuit je helikopterview en streeft hierbij telkens de hoge kwaliteitsstandaarden voor de zorg na.
  • Bij meer complexe cliëntendossiers volg je de situatie en waaier aan mogelijkheden van dichterbij mee op,  je onderneemt cruciale acties vanuit jouw rol ter bevordering van een vlot verder verloop.
  • Onder de collega’s streef je naar een cultuur van vertrouwen en stel je ieders welzijn en persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer centraal. De teamoverleggen, samenwerkingsgesprekken en informele momenten zijn hiervoor een goede basis.
  • Een eerste leidinggevende ervaring kan je al verder op weg helpen in deze functie met uitdagingen op verschillende vlakken.
 • Je stapt mee in een gebalanceerde tandemfunctie met de directeur van het centrum. Jullie zijn elkaars klankbord als het gaat over visie en globale werking van het centrum en bij afwezigheden leun je op elkaar als back-up.
 • Jouw organisatievermogen helpt je de puzzel te (her)leggen van de planning, zo kom je tot een efficiënte verdeling van je personeel in de verschillende rollen (onthaalfunctie, medicatieloket, psychosociale cliëntenbegeleiding, …) . Een dosis flexibiliteit en empathie is meer dan handig!
 • Binnen het multidisciplinair centrum zorg je mee voor een complementaire en innovatieve samen- en projectwerking. Ook buiten het centrum blijf je speuren naar maatschappelijke evoluties, vormingen en projecten en zoek en onderhoud je relevante partnerships.
 • Jouw affiniteit voor laagdrempelige geestelijke gezondheidszorg, psychiatrie en drughulpverlening kan je positief motiveren en je staat achter de gedachte dat de cliënt de richting en het maximaal haalbare pad bepaalt.

Kortom, jij wisselt nabije betrokkenheid in de dagelijkse praktijk af met het structureel bevestigen van de werking op beleidsniveau, in een bijzonder boeiende en uitdagende hulpverleningscontext.

 

Wat krijg je van ons?

 • Een voltijdse contractuele tewerkstelling van onbepaalde duur op A-niveau. Als interne medewerker behoud je jouw statuut;
 • Een aantrekkelijk salaris: bruto maandelijks loon vanaf € 3.170 euro. Dit ligt hoger met recente anciënniteit;
 • Een afwisselende job, met veel menselijk contact en heel wat eigen verantwoordelijkheden;
 • De kans om je loopbaan in handen te nemen en je talent verder te ontwikkelen;
 • Maaltijdcheques;
 • Ecocheques;
 • Volledige terugbetaling van het openbaar vervoer of een ferme fietsvergoeding of een (elektrische) pendelfiets;
 • Een gratis hospitalisatieverzekering;
 • Eindejaarspremie;
 • Een aantrekkelijke verlofregeling: 35 verlofdagen;
 • De mogelijkheid tot telewerk en glijdende werkuren;
 • De plaats van tewerkstelling is Gewad 13, 9000 Gent.

We vullen deze vacature in en leggen een wervingsreserve aan die 3 jaar geldig is. Deze gebruiken we dan ook voor toekomstige vacatures.

Als je verandert van functie en/of je gaat over naar een leidinggevende functie, doorloop je een nieuwe proeftijd/inloopperiode.

 

Wat zijn de voorwaarden?

Om deel te nemen via interne mobiliteit moet je voldoen aan volgende voorwaarden:

1.  Je bent regulier in dienst.
2.  Je hebt minstens 6 maand graadanciënniteit in dezelfde graad of in een andere graad van dezelfde rang, in zoverre de proeftijd of inloopperiode is beëindigd.
3. Je hebt een gepast diploma:
– ofwel heb je een master in een menswetenschappelijke richting (psychologie, orthopedagogiek, sociologie, …) of in de criminologie, of gelijkwaardig.
– ofwel heb je een gelijkwaardig diploma. Dit moet je wel aantonen met de nodige documenten.
4. Je hebt 2 jaar relevante professionele ervaring in cliëntbemiddeling in een multidisciplinaire hulpverleningscontext. Bij inschrijving zal je telefonisch gecontacteerd worden om je ervaring na te gaan.
5. Bij start voldoe je aan de algemene voorwaarden.

Om deel te nemen via bevordering, moet je voldoen aan volgende voorwaarden:

1. Je bent regulier in dienst.
2. Je hebt minstens vier jaar niveauanciënniteit in niveau B of vier jaar niveauanciënniteit in niveau C of vier jaar niveauanciënniteit in niveau B en C samen.
3. Je hebt een gepast diploma:
– ofwel heb je master in een menswetenschappelijke richting (psychologie, orthopedagogiek, sociologie, …) of in de criminologie, of gelijkwaardig.
– ofwel heb je een gelijkwaardig diploma. Dit moet je wel aantonen met de nodige documenten.
4. Je hebt 2 jaar relevante professionele ervaring in cliëntbemiddeling in een multidisciplinaire hulpverleningscontext. Bij inschrijving zal je telefonisch gecontacteerd worden om je ervaring na te gaan.
5. Bij start voldoe je aan de algemene voorwaarden.

Om deel te nemen via aanwerving, moet je voldoen aan volgende voorwaarden:

1. Je hebt een gepast diploma:
– ofwel heb je master in een menswetenschappelijke richting (psychologie, orthopedagogiek, sociologie, …) of in de criminologie, of gelijkwaardig.
– ofwel heb je een gelijkwaardig diploma. Dit moet je wel aantonen met de nodige documenten.
2. Je hebt 2 jaar relevante professionele ervaring in cliëntbemiddeling in een multidisciplinaire hulpverleningscontext. Bij inschrijving zal je telefonisch gecontacteerd worden om je ervaring na te gaan.
3. Bij start voldoe je aan de algemene voorwaarden.

Ben jij onze nieuwe coördinator psychosociaal team?
Schrijf je ten laatste op 29 maart 2021 in door onderaan op de knop ‘Solliciteer nu’ te klikken.
Je sollicitatie is pas geldig als je alle onderstaande documenten aan je dossier hebt toegevoegd:

 • Een recent cv (of vul je werkervaring en opleidingen in je online dossier in). Solliciteer je voor een job waar relevante werkervaring vereist is? Vermeld dan de exacte data van je tewerkstellingen en de functie-inhoud in je cv. Het moet duidelijk zijn dat je aan de ervaringsvereiste voldoet.
 • Een kopie van je diploma.

Ben je laatstejaarsstudent?
Ook jij kan solliciteren. Je moet wel bewijzen dat je laatstejaarsstudent bent op het moment van uiterste inschrijvingsdatum door je inschrijvingsbewijs toe te voegen.

Heb je een buitenlands diploma?
Bezorg ons dan vóór de uiterste inschrijvingsdatum een gelijkwaardigheidsattest of het bewijs dat je de gelijkwaardigheid van je diploma hebt aangevraagd. Hiervoor kan je bij NARIC terecht.

 

Wat zijn de selectiestappen?

 • Eliminerende computergestuurde testen: de kandidaten krijgen een planningsoefening voorgelegd. Men moet 50% behalen om te slagen en om toegelaten te worden tot het volgende selectieonderdeel.
 • Een eliminerend schriftelijk deel: de kandidaten krijgen via een thuisopdracht vragen, cases of proeven voorgelegd. Men moet 50% behalen om te slagen en om toegelaten te worden tot het volgende selectieonderdeel. Enkel de 14 sterkste en geslaagde kandidaten gaan door.
 • Een niet-eliminerend computergestuurd deel. Dit gedeelte bestaat uit een persoonlijkheidsonderzoek afgestemd op de aard van de functie ter voorbereiding van het eliminerend mondeling deel.
 • Een eliminerend mondeling deel. In dit mondeling deel worden competenties en motivatie gemeten door o.a werkervaring, kennis van de functie-inhoud, cases… te bevragen. De leidinggevende competenties worden in kaart gebracht via een leidinggevend rollenspel. Dit gedeelte staat op 100 punten. De kandidaten moeten 60% behalen om te slagen in dit selectieonderdeel.

De planningsoefening zal onder voorbehoud doorgaan in de week van 12 april, de thuisopdracht zal onder voorbehoud doorgaan in de week van 19 april en de mondelinge testen gaan onder voorbehoud door op 17, 18 en 20 mei 2021.

Bekijk zeker ook je spam. Soms komen onze uitnodigingen hier in terecht.

 

Welke competenties meten we in de selectieprocedure?

 • Klantgericht handelen
 • Resultaatgericht werken
 • Beslissen
 • Team leiden
 • Coachen
 • Organiseren
 • Omgevingsbewust handelen

 

Heb je nog vragen over deze vacature?

 • Over de functie-inhoud
  Nieuwsgierig hoe dit er concreet in de praktijk kan aan toegaan? Contacteer Katia Vandendriessche, directeur Medisch Sociaal Opvangcentrum, 0474 74 05 33.
 • Over de procedure en arbeidsvoorwaarden
  Bel naar Petra Bonnet, 09 266 75 84 collega bij de Dienst Selectie en Mobiele Ploeg.
 • Andere vragen
  Onze dienst staat voor je klaar! Bel ons op 09 266 75 60 of mail naar jobs@gent.be

 

Gent is voor iedereen!

Gent gaat voluit voor gelijke kansen en waardeert diversiteit. We selecteren kandidaten enkel op basis van hun schitterende competenties. Je leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geaardheid, geloof, beperking, nationaliteit, … beïnvloeden je kans om mee te bouwen aan de stad niet.

 

Voor een volledig overzicht van de vacature, zie 20210322_DO_Vacature coördinator psychosociaal team

Geplaatst in Vacature: Oost-Vlaanderen en getagd met , .