Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Seminarie “Gezondheidscrisis en jongeren in Samenlevingsdienst: Retrospectieven… en perspectieven!”

30 juni om 09:00 - 13:30

Hoewel de gezondheidscrisis grote gevolgen heeft gehad voor de samenleving als geheel, zijn vooral jongeren getroffen door de impact van lockdownmaatregelen op hun leven. Hun mentaal welzijn, hun individuele en collectieve trajecten, hun fundamentele vrijheden, hun sociale leven en hun levensritme zijn door elkaar geschud. Voor jongeren is de gezondheidscrisis gepaard gegaan met een existentiële crisis die hun vermogen om zichzelf te vinden en hun plaats in de samenleving in te nemen, aangetast heeft.

In een tijd waarin de gezondheidssituatie lijkt te verbeteren en nieuwe perspectieven eraan komen, willen we graag terugkijken op de ervaringen van jongeren samen met experts op het gebied van geestelijke gezondheid en jeugd om hun analyses te bespreken. We nodigen u daarom uit voor een seminarie waarin jongeren in samenlevingsdienst, actoren op het terrein en deskundigen zullen getuigen, rapporteren en een analyse maken over de impact van de crisis op de trajecten en toekomstprojecten van jongeren. Ze zullen de moeilijkheden aanhalen die jongeren tegenkomen, die ze benaderen rond een centrale vraag: de manier waarop gestructureerde mobiliserende projecten hen kunnen helpen om echte toekomstperspectieven te (her)starten en te (her)vinden.

Tijdens dit seminarie, dat plaatsvindt op woensdag 30 juni van 9u tot 13u30, kunnen we rekenen op de aanwezigheid van de volgende sprekers:

  • Stephanie D’Hose, President van de Senaat
  • Dirk De Wachter, Psychiater en professor aan de KULeuven
  • Fabienne Glowacz, Doctor in de psychologie en professor aan de ULiège
  • Pieter Meurs, Doctor in de filosofie aan de VUB
  • Aurore Mairy, Kinderpsychiater en mede-hoofd van een dienst voor geestelijke gezondheidszorg in Brussel

We nodigen u daarom uit om deze datum in uw agenda te noteren (de locatie en concrete modaliteiten moeten nog worden bepaald in functie van de evolutie van de sanitaire maatregelen) en om u in te schrijven voor het seminarie via de volgende link:
INSCHRIJVING SEMINARIE

Locatie

Online

Organisator

Platform voor de Samenlevingsdienst vzw
Telefoon:
+ 32 2 256 32 44
Site:
www.samenlevingsdienst.be