Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Intensieve training dialectische gedragstherapie (UPC KU Leuven)

9 november, 2020 - 13 november, 2020

€2250

Intensieve training dialectische gedragstherapie

ma 9 november 2020 (09.00) tot vr 13 november 2020 (17.00)
ma 26 april 2021 (09.00) tot vr 30 april 2021 (17.00)

Link naar opleiding (inclusief hyperlinks met meer informatie)
Meerdaagse opleiding | Voor het eerst organiseert het UPC KU Leuven een intensieve training Dialectische Gedragstherapie (DGT).

Adres:

Auditorium Congrescentrum UPC KU Leuven
Leuvensesteenweg 517
3070 Kortenberg
België
Type evenement: Congres/studiedag/symposium

Prijs:

€2 250

Programma:

Voor het eerst organiseert het UPC KU Leuven een intensieve training Dialectische Gedragstherapie (DGT). Om dit te realiseren werkt het UPC KU Leuven samen met Dialexis, het internationaal erkende opleidingsinstituut Dialectische Gedragstherapie voor Nederland en België.

In de intensieve training wordt aan de hand van presentaties, beeldmateriaal, demonstraties en rollenspelen inzicht gegeven in DGT en haar toepassingen in de praktijk. De inhoud is nadrukkelijk gebaseerd op het boek ‘Dialectische gedragstherapie bij borderline persoonlijkheidsstoornis’ en ‘De DGT-vaardigheden. Handleiding voor de vaardigheidstraining dialectische gedragstherapie’. Het doel is om DGT-teams de kennis en vaardigheden aan te leren die nodig zijn om zelf een DGT-programma op te zetten voor mensen die vastzitten in een vicieuze cirkel van langdurige suïcidaliteit en emotionele ontregeling. De intensieve training succesvol afronden is een noodzakelijke mijlpaal in het traject naar certificering als DGT-therapeut, -trainer of -team.

De training bestaat uit twee delen van vijf dagen, met ongeveer een half jaar tussen beide delen. In deel 1 worden de basisprincipes, theoretische basis, structuur en behandelstrategieën van DGT behandeld. Tussen deel 1 en deel 2 consolideren deelnemers wat ze geleerd hebben, met de hulp van huiswerkopdrachten. Dit houdt ook in dat ze een DGT-programma starten of integreren in hun huidig behandelaanbod. In deel 2 presenteert ieder team zijn werk. Ze krijgen feedback en consultatie van zowel de groep als de experts.

Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 25 personen.

Mochten maatregelen ingevolge de COVID-19-pandemie de training op locatie verhinderen, wordt voorzien in een training op afstand.

Wanneer?

Week 1: ma 9 – vr 13 november 2020
Week 2: ma 26 – vr 30 april 2021

Voor wie?

Cognitief gedragstherapeuten, gedragstherapeutisch medewerkers, psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, psychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk assistenten en vaktherapeuten die eerder een basiscursus gedragstherapie hebben gevolgd (minimum 30u). Het heeft de voorkeur dat minimaal drie personen uit hetzelfde team zich inschrijven.

Inschrijvers uit Nederland vermelden: 1) registratienummer van hun beroepsvereniging 2) kostenplaatsnummer en 3) financieel tekenbevoegde van de betalende voorziening.

Accreditering wordt aangevraagd.

Door wie?

De trainers zijn Leen Dobbelaere (senior trainer), Karin van Dam (trainer in opleiding) en Sabine Poel (trainer in opleiding)

Gegevens

Begin:
9 november, 2020
Einde:
13 november, 2020
Kosten:
€2250
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
https://www.upckuleuven.be/nl/agenda/intensieve-training-dialectische-gedragstherapie

Organisator

UPC KU Leuven
Site:
https://www.upckeuleuven.be

Locatie

Kortenberg – UPC KU Leuven auditorium
Leuvensesteenweg 517
Kortenberg, Vlaams-Brabant 3070 België
+ Google Maps
Site:
https://www.upckuleuven.be