Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ik was 20 in 2020

2 december om 14:00 - 16:30

Welke impact heeft de crisis op de mentale gezondheid van jongeren?
Hoe kunnen zij de gepaste zorg vinden?

Mentale gezondheid bij jongeren is een topprioriteit voor de Onafhankelijke Ziekenfondsen.  Mentale zorg is cruciaal voor heel onze samenleving en niet in het minst voor de jongere generatie(s). Studies wijzen uit dat meer dan de helft van de psychologische problemen begint rond de leeftijd van 14 jaar.

COVID-19 sloeg keihard toe bij iedereen, maar in het bijzonder bij onze jongeren. Wat zijn de gevolgen van de pandemie voor hun mentaal welzijn en veerkracht? Hoe kunnen overheden, zorgverleners, leerkrachten en jongerenorganisaties de impact van de psychologische problemen tijdig beperken, hulp op maat aanbieden en de gevreesde stigmatisering aanpakken?

Vinden jongeren hun weg in het labyrint van het aanbod aan geestelijke gezondheid? Is de recente investering van 200 miljoen euro door de overheid in de sector voldoende? Hoe kunnen de verzorgingsniveaus en de verschillende federale, regionale en plaatselijke initiatieven meer op elkaar worden afgesteld?

Hoe gaan we het gesprek aan met de jongeren? Welke handvaten kan de samenleving hen geven om hun mentale problemen de baas te kunnen?

Kom er mee over praten op het symposium van de Onafhankelijke Ziekenfondsen!

Dr. Hans Kluge, Europees directeur bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Frank Vandenbroucke, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, zijn enkele van onze gastsprekers tijdens dit hybride event.

Geïnteresseerden kunnen op donderdag 2 december van 14 tot 16.30 u. live deelnemen aan het symposium in Anderlecht of de online streaming volgen.

De deelname aan het symposium is gratis en de accreditering wordt ook aangevraagd voor de artsen die dit wensen. Simultaanvertaling in het Frans en Nederlands.

Noteer dit event in uw agenda en schrijf u in volgens uw keuze:

Live deelname in Anderlecht of online streaming

Wanneer? Donderdag 2 december van 14 tot 16u30.

Waar? Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Lenniksebaan 788 A – 1070 Brussel of Livestreaming.

Info / contact: Piet Van Eenooghe – 0478 474 373 – piet.vaneenooghe@mloz.be

 

Gegevens

Datum:
2 december
Tijd:
14:00 - 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen
Lenniksebaan 788 A
Brussel, 1070
+ Google Maps