ANTWERPEN: FPC Antwerpen zoekt Zorgmanager

FPC Antwerpen is een forensisch psychiatrisch centrum. In dit centrum behandelen we forensisch psychiatrische patiënten, met als doel het risico op het plegen van nieuwe strafbare feiten te verminderen, zodat een (hernieuwd) verblijf in de samenleving veilig en mogelijk is. Psychiaters, psychologen, therapeuten, verpleegkundigen, groepsbegeleiders en ander (para)medisch personeel werken samen aan diagnostiek, behandeling, begeleiding en re-integratie van elke patiënt. Ze stellen elke dag opnieuw alles in het werk om kwalitatief hoogstaande en veilige zorg te bieden. De zorgmanager behandeling m/v heeft binnen de organisatie een grote verantwoordelijkheid in dit gezamenlijk streven.

WAT HOUDT DE JOB IN?

Als zorgmanager heb je een verbindende functie binnen de organisatie. Samen met je collega stuur je de zorgafdelingen aan; je geeft samen het therapeutisch leefklimaat en de behandeling op de afdelingen vorm. Jij neemt hierbij de behandelinhoudelijke verantwoordelijkheid, jouw collega de zorgorganisatorische. Leidinggeven aan de afdelingspsychologen en behandelcoördinatoren staat centraal in jouw functie. Verder werk je beleidsmatig en ben je nauw betrokken bij de ontwikkeling van de organisatie.

Op casusniveau ondersteun en coach je jouw team in het toewerken naar kwalitatieve risicotaxatie en behandelplanning, alsook in het adviseren van en rapporteren aan Justitie (Kamer voor de Bescherming van de Maatschappij). Samen met jouw team volg je nauwgezet de behandeltrajecten van de patiënten op met oog voor zowel de kwaliteit van de behandeling als voor de risico’s die gepaard gaan met het werken met forensisch psychiatrische patiënten. Je waakt over een kwalitatief en efficiënt multidisciplinair overleg. Je ondersteunt jouw team in de communicatieprocessen die hiermee gepaard gaan.

Als zorgmanager streef je naar ontplooiing van elke zorgmedewerker en streef je naar een goede werksfeer binnen je team en bij uitbreiding binnen de ganse organisatie. Op beleidsmatig vlak richt je je op het optimaliseren van het behandelinhoudelijke beleid, zodat zorginhoudelijke verdieping kan gerealiseerd worden; dit in lijn met de strategische doelstellingen van de organisatie. Je doet dit volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en bewaakt de kwaliteit, veiligheid én efficiëntie.

Vanuit jouw vakgebied geef je beleidsadvies aan de directeur patiëntenzorg, aan wie je tevens rapporteert over je werkzaamheden. Samen met de hoofdgeneesheer, de directeur patiëntenzorg en jouw collega zorgmanager stel je het meerjarenbeleidsplan en het jaarplan voor het gehele primaire proces op. Je begeleidt de de afdelingspsychologen en behandelcoördinatoren in de praktische uitwerking op afdelingsniveau en volgt de uitvoering nauwgezet op.

WIE BEN JIJ?

Naast een succesvol afgewerkte masteropleiding Klinische Psychologie heb je ervaring en/of affiniteit met de forensisch psychiatrische doelgroep. Relevante kennis, alsook uitgesproken organisatorische kwaliteiten en leiderschapskwaliteiten zijn onmisbaar. Je bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in het werk- en vakgebied en vindt het leuk om kennis over te dragen op je teams. Je weet je teams te motiveren en hen te doordringen van een innovatieve visie op zorgverlening. Je bent als manager toegankelijk, transparant en helder in communicatie en inspireert jouw team om dat ook te zijn. Bovendien heb je oog voor wat er leeft op de werkvloer en help je de teams om zich verder te ontwikkelen.

Ben je een echte doorzetter die in staat is om processen te doorzien en te optimaliseren en om talenten van medewerkers optimaal te benutten? Kan je de dingen helder verwoorden en heb je het vermogen om mensen te motiveren? Slaag je er bovendien in om wat tussen neus en lippen wordt geuit in dialoog bespreekbaar te maken en zo een team succesvol draaiende te houden? Dan is de functie als zorgmanager behandeling misschien wel iets voor jou!

WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN?

Naast een maatschappelijk relevante en uitdagende functie in een dynamische en gezonde organisatie gelegen te Antwerpen (Linkeroever), bieden wij een voltijdse of deeltijds (4/5-den) overeenkomst. Om jouw kennis op peil te houden krijg je een uitgebreid pakket aan opleidingsmogelijkheden op maat van de functie.

Voor deze boeiende job krijg je een aantrekkelijk salaris. We vullen dit graag voor je aan met een groepsverzekering (pensioensparen, invaliditeits- en overlijdensverzekering, verzekering gewaarborgd loon), hospitalisatieverzekering, ADV- dagen, elektrische bedrijfswagen, GSM, laptop, maaltijdcheques en een eindejaarspremie. Daarnaast zijn er enkele leuke extra’s zoals verzorgde maaltijden, een eindejaarsgeschenk, een jaarlijks spetterend personeelsfeest, een teambuildingbudget,… Parkeren doe je gratis in de ondergrondse parking of langs de weg voor het behandelcentrum. Er is een kleedkamer met douche en locker aanwezig.

KLINKT DIT ALS MUZIEK IN JE OREN?

Voor verdere vragen over de functie of over werken in FPC Antwerpen in het algemeen kan je terecht bij het HR-team via hr@fpcantwerpen.be.

Overtuigd dat jij als zorgmanager in FPC Antwerpen de juiste man of vrouw bent op de juiste plek? Aarzel dan niet en solliciteer online.

Geplaatst in Vacature: Antwerpen en getagd met , , , .